Siunčiami duomenys...

 

Atidarytas JAV teisės centras Lietuvoje

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 18, 09:52

Pranešimas spaudai

2007 10 17

Vilniaus universitete duris atvėrė JAV teisės centras. Čia pirmą kartą Lietuvoje pradedama JAV ir Tarptautinės komercinės teisės pagrindų nenuosekliųjų studijų programa.  

JAV teisės centro atidarymo ceremonijoje naujuosius studentus, dėstytojus ir svečius sveikindamas Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas prof. Vytautas Nekrošius pabrėžė, kad tai ypatinga diena Teisės fakultetui. Jau turėdamas ne vieną specializuotą europinės teisės mokyklą, fakultetas džiaugiasi ir didžiuojasi, kad ši – pirmoji ir vienintelė, įtvirtinanti tarpkontinentinę draugystę.   

Tęsdami sėkmingai užsimezgusį glaudų bendradarbiavimą, Vilniaus universiteto Teisės fakultetas drauge su JAV Indianos Universiteto Teisės mokykla pradeda vienerių mokslo metų (120 akademinių valandų) trukmės studijas. Ši nenuosekliųjų studijų programa parengta atsižvelgiant į teisininkams keliamus itin aukštus reikalavimus bei siekiant patenkinti tarptautinių įmonių poreikius. Ji skirta ne jaunesniems nei 3 kurso studentams bei teisės praktikams, dirbantiems įvairiose teisinėse bei ekonominėse firmose, besidomintiems JAV teisine sistema ir siekiantiems įgyti šios srities žinių.

Pirmaisiais metais kursą ketina lankyti apie 50 klausytojų. Tai buvę ir esami Vilniaus universiteto Teisės fakulteto ar kitų aukštųjų mokyklų studentai, nusprendę savo žinias gilinti JAV teisės srityje. Dešimties intensyvių kursų paskaitas skaitys ir praktiniams užsiėmimams vadovaus JAV Indianos Universiteto dėstytojai Stephen Roth, Antony Page, Tom Wilson ir kt.

Programos dalyviams, įvykdžiusiems nustatytus reikalavimus, bus išduodamas Vilniaus universiteto pažymėjimas, kuris teisinėje bendruomenėje vertinamas kaip puiki rekomendacija.

Atidarymo ceremoniją savo apsilankymu pagerbė Jungtinių Amerikos Valstijų nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius John Albert Cloud, Vilniaus universiteto rektorius prof. Benediktas Juodka, pirmasis JAV teisės centro Lietuvoje ir JAV Indianos Universiteto dėstytojas Stephen Roth, Teisės fakulteto dėstytojai ir vadovai, kiti svečiai.

Živilė Bundonytė

VU TF Baudžiamojo proceso ir kriminalistikos katedra

Aušrinė Jurgelionytė

Projektų vadovė

SKC

„altinis: www.skc.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.