Siunčiami duomenys...

 

Apdovanota gabiausia teisininkė-pirmakursė

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 20, 18:46

Pranešimas spaudai

2007-10-19

Šiandien Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Tarybos posėdžio metu advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius“ stipendija apdovanota geriausiai pirmą kursą pabaigusi studentė Rasa Daugulytė.

„Džiaugiamės, kad advokatų kontora rūpinasi gabiais, aktyviais ir darbščiais studentais. Todėl ši iniciatyva – tai stimulas pasitempti ir dar studijų metu pasiimti visa, kas geriausia, nes tik taip tampama aukštos kvalifikacijos profesionalais“ – sakė VU Teisės fakulteto dekanas prof. Vytautas Nekrošius. 

Pats baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, advokatas Kazys Motieka pažymėjo, jog jam svarbiausia nors ir nedidelėmis paskatomis, bet prisidėti prie stiprios advokatų kartos Lietuvoje ugdymo. Todėl, siekdami studentus motyvuoti ne tik tiesioginėmis, piniginėmis premijomis, advokatų kontora „Motieka ir Audzevičius“ rūpinasi ir jų kasdienės darbo aplinkos gerinimu. Šiandien taip pat atidaryta šios kontoros lėšomis renovuota auditorija.

VU Teisės fakultetas - seniausias Lietuvoje bei vienas didžiausių teisininkų ugdymo centrų. Jis taip pat bendradarbiauja su Vytauto Didžiojo universiteto Teisės institutu, Kalėjimų departamentu, keletu kitų Lietuvos advokatų kontorų. Dieniniame skyriuje šiais metais studijuoti panoro apie 2 tūkstančius jaunuolių. Bendrojo priėmimo laikotarpiu į vieną teisės studijų vietą pretendavo 10 abiturientų. Fakultete dėsto visoje šalyje gerai žinomi teisės mokslininkai ir praktikai. Kasmet fakultetą baigia apie 500 aukštos kvalifikacijos diplomuotų teisininkų.

Neringa Žekytė

VU TF dekano padėjėja

Aušrinė Jurgelionytė

Projektų vadovė

SKC

„altinis: tf.vu.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.