Siunčiami duomenys...

 

Keltas „Nida“ išplaukė į pirmąjį reisą

  • Vakarai LT
  • 2006, gruodžio 01, 15:50

Pranešimas spaudai 2006 12 01

Šiandien rytą  klaipėdiečiai ir neringiškiai turėjo galimybę per Kuršių marias persikelti naujuoju moderniu AB „Smiltynės perkėla“ keltu „Nida“. Kelios dešimtys pirmojo oficialaus reiso keleivių buvo pasitikti su gėlėmis- kiekvienam svečiui pirmosios kelto darbo dienos proga įteikta po rožę.

Keleiviai sulaukė ir kitų staigmenų. Pirmoji į keltą įlipusi keleivė gavo puikią dovaną. Jai teko keleivinis bilietas- plastikinė kortelė, suteiksianti galimybę moteriai visus metus nemokamai naudotis kelto paslaugomis. Klaipėdietė Anelė Norvilienė teigė nesitikėjusi tokios puikios dovanos. Nemokamas bilietas- tai galimybė jai ne tik dažniau apsilankyti Smiltynėje, bet ir sutaupyti pinigų.

Antroji keleivė- klaipėdietė Jūratė Kalvaitienė- ne tik viena pirmųjų pasitiko keltą „Nida“, bet ir atnešė dovanų. Moteris bendrovės vadovui Algirdui Žukauskui įteikė pačios rankomis suvertus simbolinius sėkmės karolius. J. Kalvaitienė tiki, jog iš pajūrio akmenų su skylutėmis suvertas vėrinys  atneš sėkmę ne tik bendrovei, bet ir visam jos laivynui, įgulai, ir, žinoma, keleiviams.

Ne veltui pajūrio akmuo su skylute vadinamas Dievo akmeniu. Šiai keleivei AB „Smiltynės perkėla“ taip pat skyrė bilietą metus kelto paslaugomis naudotis nemokamai.

Keltui „Nida“ vadovaujantis patyręs laivavedys Arvydas Budrius pasakojo,  jog pirmasis „Nidos“ reisas nebuvęs ypač sudėtingas, tačiau kapitonas vis tiek jautęs šiokį tokį jaudulį. A.Budrius sakė, jog valdyti naują laivą yra ne tik didžiulis malonumas, bet ir ne mažesnė atsakomybė.

Manevringas, greitas keltas atstumą nuo senosios keltų perkėlos Žvejų g. iki Smiltynės gali įveikti per pusantros minutės. Neskubant keleiviai per marias perkeliami vidutiniškai per septynias minutes.

Budrius prisipažino patikrinęs kelto galimybes ne tik gražiu oru, bet ir per audrą. Lapkričio 9 d. dėl nepalankių oro sąlygų keltas „Nida“ jau kėlė keleivius. Kapitonas prisipažino likęs patenkintas naujojo laivo galimybėmis.

Pirmoji kelionė keltu per Kuršių marias nenuvylė ir keleivių. Visiems be išimties patiko ne tik kelto greitis, manevringumas, naujumas, bet ir jame sudarytos puikios sąlygos keleiviams. Kelios neringiškės, kas rytą plaukiančios keltu į Klaipėdą r vakare grįžtančios namo atgal, pasakojo pasijutusios ypač pamalonintos bendrovės rūpesčiu. Anksčiau, esą, moterims tekdavę bet kokiu oru kelte stovėti po atviru dangum, o dabar jas džiugina komfortas.  „Smagu, kad kelte keleiviams nuo darganos ir karščių apsisaugoti įrengti erdvūs keleiviniai salonai, „- sakė moterys.

Naujasis keltas vienu metu gali kelti 800 keleivių. Automobiliai, anot A. Žukausko, juo bus keliami tik esant ypač ekstremalioms sąlygoms ir išskirtiniais atvejais.

„Nida“ pritaikyta dirbti bet kokiomis oro sąlygomis- per audrą ir ledonešį.

Šis laivas- naujausias bendrovės „Smiltynės perkėla“ pirkinys. Jį, kaip ir dar du keltus, bendrovei pastatė Bulgarijos Bourgo laivų gamykla.

Naujasis keltas nuo kitų „Smiltynės perkėlos“ laivyno keltų skiriasi tuo, jog jame keleivių patogumui įrengtos šoninės aparelės. Vienu metu keleiviai gali įlipti įkeltą, kiti tuo pačiu metu – iš jo išlipti. Keltas „Nida“ keleivius kels pagal su Klaipėdos savivaldybe suderintą grafiką.

„altinis: www.keltas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.