Siunčiami duomenys...

 

Kredito unijos savo nariams siūlys mokėjimo korteles

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 20, 18:53

Pranešimas spaudai

2007 10 18

Stiprėjančios Lietuvos kredito unijos plečia teikiamų paslaugų spektrą pradėdamos savo nariams siūlyti naują paslaugą – mokėjimo korteles. Šią paslaugą nuo spalio 18 dienos pradeda teikti 27 Lietuvoje veikiančių kredito unijos, iki šių metų pabaigos mokėjimo korteles savo nariams pasiūlys dar 18 kredito unijų. Jų nariams bus suteikta galimybė naudotis „Maestro“ ir „MasterCard Standard“ mokėjimo kortelėmis.

„Kredito unijų nariams siūlydami mokėjimo korteles pradedame naują veiklos etapą ir teikiamų paslaugų spektru dar labiau priartėjame prie bankų, tuo pat metu išlaikydami pagrindinius kredito unijų privalumus – individualų dėmesį kiekvienam klientui, didesnes palūkanas už terminuotuosius indėlius ir palankias skolinimosi sąlygas. Tikiuosi, kad mokėjimo kortelės suteiks dar daugiau pridėtinės vertės mūsų nariams“, –  sakė Lietuvos Centrinės kredito unijos Valdybos pirmininkas Sigitas Bubnys.

Kredito unijos išduota mokėjimo kortelė atliks tas pačias funkcijas, kaip ir bankų siūlomos tos pačios rūšies kortelės. Jomis kredito unijų nariai galės atsiskaityti už prekes bei paslaugas Lietuvos ir užsienio šalyse, išsigryninti pinigus bankomatuose. Taip pat jomis bus galima rezervuotis lėktuvų bilietus, viešbučius ar atlikti kitus mokėjimus internete.

Planuojama, jog iki 2008-ųjų birželio 1 d. Lietuvoje veikiančios kredito unijos išplatins 7 tūkst. „Maestro“ ir 2 tūkst. „MasterCard Standard“ mokėjimo kortelių. „Iki šiol savaitgaliais finansinių operacijų negalėję atlikti mūsų nariai, dabar galės savo pinigus valdyti bet kuriuo metu iš bet kurios pasaulio vietos“, – sakė S.Bubnys.

Mokėjimo kortelę „MasterCard Standard“ pasirinkę kredito unijos nariai galės naudotis ir kredito limitu. Kredito unijos nariu gali tapti kiekvienas 18 metų sulaukęs fizinis asmuo, sumokėjęs 100 litų pajinį mokestį, kuris išstojus iš unijos yra grąžinamas.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 67 kredito unijos. Lietuvos Centrinė kredito unija vienija 59 iš jų. Lietuvos Centrinei kredito unijai priklausančių kredito unijų sukauptas turtas rugsėjo pabaigoje sudarė 563,8 mln. litų.

Aurelija Šumskutė,

„PR Service/ Edelman Affiliate“

projektų vadovė

„altinis: www.lku.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.