Siunčiami duomenys...

 

Uosto direkcija dalyvauja informacinių ir ryšių technologijų parodoje „INFOBALT 2007“

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 24, 08:30

Pranešimas žiniasklaidai

2007 10 23

 

2007 m. spalio 25 - 27 d. VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija dalyvauja 14-oje tarptautinėje informacinių ir ryšių technologijų parodoje „INFOBALT 2007“, kuri vyksta Lietuvos parodų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius).

Vienintelės Baltijos šalyse informacinių ryšių ir technologijų parodos metu, lankytojams bus pristatomos naujausios šios srities technologijos, pasiekimai, prekės ir paslaugos. Parodos metu taip pat vyks tarptautinė konferencija, kuri ne tik suteiks žinių informacinių ir ryšių technologijų srityje, bet ir padės parodos lankytojams ir dalyviams užmegzti verslo kontaktus su užsienio bei Lietuvos partneriais.

Šioje parodoje VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pristatys 2 programines įrangas: sistemą KIPIS – „Krovinių  ir prekių, gabenamų per Klaipėdos valstybinį jūrų uostą, informacinė sistema“ ir Laivo informacinės sistemos (LIS) praplėtimą Geoinformacinės sistemos funkcionalumu (GIS).

Planuojama, jog KIPIS sistema Klaipėdos uoste pradės veikti 2008 metų II ketvirtį. Ji paspartins krovinių judėjimą per uostą, didins uosto konkurencinį pranašumą, palengvins agentų ir ekspeditorių darbą. Be to, vykdant krovinių apdorojimo procedūras, KIPIS sistema užtikrins galimybę uoste veikiančioms įmonėms keistis duomenimis elektroninėje laikmenoje.

Dabartinės uoste veikiančios Laivo informacinės sistemos (LIS) praplėtimas Geoinformacinės sistemos funkcionalumu t.y. GIS modulio sukūrimas, kuris pradės veikti jau šias metais, suteiks uosto tarnyboms galimybę nenutrūkstamai kompiuterio ekrane stebėti laivų judėjimą uoste ir uosto prieigose, tokiu būdu užtrinant uoste saugią ir sklandžią laivybą.

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos stendo parodoje Nr. 5 B10.

Geda Marozaitė

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos 

Atstovė ryšiams su visuomene

„altinis: www.portofklaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.