Siunčiami duomenys...

 

AB “Klaipėdos laivų remontas” pajamos augo 10 proc.

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 25, 11:20

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. Spalio 25 d.

AB “Klaipėdos laivų remontas” per devynis šių metų mėnesius gavo 9 mln. litų pajamų. Tai beveik 10 proc. daugiau, nei per sausį-rugsėjį pernai, kai įmonė uždirbo beveik 8,3 mln. litų.

 “Bendrovė ne tik kad pasiekė metų pradžioje numatytus augimo planus, bet juos ir viršijo. Sparčiai augo pajamos už laivų remontą – gauta daugiau užsakymų iš Skandinavijos, Rusijos ir Lietuvos bendrovių, taip pat laimėti konkursai remontuoti Karinių jūrų pajėgų laivus, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos gelbėjimo laivą “Šakiai”. Daugiau šiemet uždirbta ir už kitas įmonės teikiamas paslaugas”, - teigia AB “Klaipėdos laivų remontas” generalinis direktorius Alvydas Butkus.

Per devynis šių metų mėnesius bendrovės gautos pajamos už laivų remontą, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, padidėjo 0,5 mln. litų. Už Kruizinių laivų terminalo, Jachtų uosto aptarnavimą, pramogų laivo “Forelle” nuomą – beveik 0,3 mln. litų.  

Planuojama, kad iš viso šiemet AB “Klaipėdos laivų remontas” pajamos sieks 11 mln. litų. Tai 1 mln. litų daugiau nei 2006-aisiais.

AB “Klaipėdos laivų remontas” lygiomis dalimis valdo AB “Achema” ir UAB “Eika”. Įmonė vykdo mažų ir vidutinių laivų remontą, operuoja Kruizinių laivų terminalą ir Jachtų uostą, teikia Kruizinių laivų agentavimo, nekilnojamojo turto ir pramoginių laivų nuomos paslaugas.

AB “Klaipėdos laivų remontas” taip pat įgyvendina “Jūros vartų” projektą. Bendrovės valdomoje teritorijoje Klaipėdos centre jau pradėta kurti poilsiui, pramogoms ir turizmui skirta erdvė.  

###

Koncernas "Achemos grupė”, įkurtas 2001 metais, šiuo metu valdo per trisdešimt Lietuvoje ir užsienyje  dirbančių įvairių sričių įmonių, tarp kurių yra tokie Lietuvos ūkio gigantai kaip  “Achema”, azoto trąšų ir pramoninių chemijos produktų gamintoja  bei Klaipėdos jūrų krovinių kompanija “Klasco”.

"Achemos grupė" - vienas iš Lietuvos verslo lyderių. 2006 – aisiais visų Koncerno įmonių apyvarta siekė 2,56 mlrd. Lt. Koncerno produkcija pasiekia Europos Sąjungos, Amerikos, Azijos, Afrikos šalis; “Achemos grupėje” dirba daugiau nei 5 000 darbuotojų.

Virginija Dunauskienė

„altinis: www.achemosgrupe.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.