Siunčiami duomenys...

 

Naują veiklos etapą pradedanti „Agrovaldymo grupė“ rengiasi pirminiam akcijų platinimui

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 25, 11:32

Pranešimas žiniasklaidai

Spalio 25 diena,

Sėkmingai Lietuvos žemės ūkio rinkoje auganti akcinė bendrovė AB „Agrovaldymo grupė“ planuoja ne tik toliau stiprinti savo pozicijas šalyje, bet ir perkelti patikrintą žemės ūkio verslo modelį į kitas Europos valstybes.

Šiandien vykusios spaudos konferencijos metu AB „Agrovaldymo grupė“ vadovai pristatė naują bendrovės plėtros strategiją ir būdus pritraukti kapitalo numatytai plėtrai ir investicijoms. Didžiausią ir moderniausią Lietuvoje žemės ūkio kompleksą valdanti investicijų ir vystymo bendrovė „Agrovaldymo grupė“ paskelbė apie savo planus kitais metais tapti pirmąja žemės ūkio sektoriaus įmone, įtraukta į Vilniaus vertybinių popierių biržos sąrašus.  

 „Ambicingiems plėtros planams įgyvendinti reikalingos nemažos investicijos. Iki šiol buvo investuojamos esamų akcininkų lėšos, du kartus platinome obligacijų emisijas,  taip pat naudojomės Europos Sąjungos parama. Kitas žingsnis - kotiruoti bendrovės akcijas Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Tai ne tik leis pritraukti kapitalo plėtrai, bet ir padės įsitvirtinti kapitalo rinkose, didinti bendrovės žinomumą“, - sakė AB „Agrovaldymo grupės“ direktorius ir valdybos pirmininkas Valentas Šulskis.  

Bendrovės plėtros strategijoje numatomos dvi svarbiausios kryptys. Plėtra Lietuvoje vyks didinant pieno gamybos pajėgumus, konsoliduojant laukus ir didinant apsėjamus plotus. Kita strategijos dalis - plėtra Rytų ir Vidurio Europoje, vadinamame juodžemio regione. Plėtra į užsienio rinkas vyks keliais etapais. Pradžioje bus suformuota vietinė komanda ir žemės plotų portfelis, vėliau perkeliamas Lietuvoje jau išbandytas puikiai veikiantis centralizuotai valdomų žemės ūkio bendrovių verslo modelis.

Pretenduoti į Vilniaus vertybinių popierių biržos sąrašus bendrovė ketina jau kitų metų pradžioje, išplatindama apie 25 procentus akcijų. Tai leis pateikti paraišką kotiruoti akcijas Oficialiajame Vilniaus vertybinių popierių biržos sąraše. Papildomos pajamos padės bendrovei įgyvendinti suplanuotas investicijas ir per kelerius metus suburti stiprią tarptautinę žemės ūkio bendrovių grupę.

Suplanuotus pokyčius bendrovė įgyvendins nauju pavadinimu „Agrowill Group“, kuris akcininkams pritarus taps juridiniu įmonės pavadinimu.

Sparčiai auganti Lietuvos žemės ūkio sektoriaus įmonė šiuo metu valdo 25 tūkstančius hektarų žemės naudmenų Lietuvoje. Grupei priklausančiose bendrovėse dirba per 800 darbuotojų. Pagrindinės „Agrovaldymo grupės“ veiklos sritys – pienininkystė, augalininkystė ir žemės nuoma. V. Šulskio teigimu, diversifikuotas veiklos portfelis pasirinktas neatsitiktinai. Nors prioritetine sritimi bendrovėje laikoma pienininkystė, kitos šakos pastarąją papildo ir skatina.

2003 m. įkurta bendrovė „Agrovaldymo grupė“ valdo 14 žemės ūkio ir 22 žemės valdymo bendroves.  Bendras grupės turtas šiuo metu yra 175 mln. Litų. Per praėjusius metus įmonės pardavimai augo 22 proc. ir siekė 28 mln. litų. Pagrindiniai bendrovės akcininkai – AB „Invalda“,  AB „Kelmės pieninė“, UAB „ŽIA valda“.

Valentas Šulskis,

AB „Agrovaldymo grupė“ direktorius,

„altinis: www.agrovaldymas.com

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.