Siunčiami duomenys...

 

Klaipėdos avmi: mokesčių mokėtojų duomenys saugūs

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 29, 10:40

Pranešimas spaudai

2007 m. spalio 29 d., Klaipėda.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - Klaipėdos AVMI) informuoja, jog naktį iš spalio 26-osios į 27-ąją vagys įsilaužė į Klaipėdos AVMI Klaipėdos skyriaus patalpas Taikos pr.28 („Vėtrungės“ pasažas).

Įsilaužimo metu pavogti 6 nešiojamieji kompiuteriai ir 2 monitoriai. Jie buvo skirti mokymams. Šiuo metu aiškinamasi padarytos žalos dydis.   

Klaipėdos AVMI užtikrina, jog dėl pavogtų kompiuterių  joks pavojus mokesčių mokėtojų duomenų saugumui negresia. Kompiuteriuose buvo tik mokymams skirta informacija.

Policijos pareigūnai sulaikė vieną įtariamąjį, kuris su savimi nešėsi 2 nešiojamuosius kompiuterius. Šiuo metu Klaipėdos 1-ojo PK pareigūnai ieško kitų nusikaltimo bendrininkų. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie Valstybinę mokesčių inspekciją:

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI), vykdydama įstatymų jai pavestas funkcijas, yra atsakinga už 26 mokesčių administravimą, iš jų pagrindiniai - pelno mokestis, pridėtinės vertės mokestis, gyventojų pajamų mokestis, akcizo mokestis.

Valstybinės mokesčių inspekcijos  sistemą sudaro biudžetinės įstaigos:  centrinis mokesčių administratorius – VMI ir vietos mokesčių administratoriai  - apskričių valstybinės mokesčių inspekcijos.

VMI teikia paslaugas ir konsultacijas visais mokesčių apskaičiavimo, deklaravimo ir sumokėjimo klausimais, rengia mokesčių įstatymų komentarus, mokesčių deklaracijas ir jų užpildymo taisykles, vykdo mokesčių mokėtojų kontrolę, išieško laiku nesumokėtus mokesčius, grąžina pajamų mokesčio permokas, atlieka kitas įstatymų numatytas funkcijas. VMI veikia elektroninio deklaravimo sistema, leidžianti šalies mokesčių mokėtojams internetu pildyti ir pateikti deklaracijas, taip pat teikiama daug kitų elektroninių paslaugų. Lietuvos gyventojams ir įmonėms trumpuoju nemokamu telefonu 1882 Mokesčių informacijos centras teikia konsultacijas gyventojų pajamų mokesčio, socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokų, pridėtinės vertės, nekilnojamojo turto, pelno ir socialinio mokesčių, pajamų ir turto deklaravimo klausimais, teikia informaciją apie mokestinių procedūrų vykdymą ir bendrąją informaciją apie VMI.

Ilona Velžytė,

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių

inspekcijos atstovė spaudai

„altinis: www.vmi.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.