Siunčiami duomenys...

 

Japonijos kultūros dieną „Megoje“ – garsūs svečiai iš Rytų

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 29, 10:54

Pranešimas žiniasklaidai

2007-10-29

Antradienį, spalio 30 dieną, Kauno prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ padvelks Rytais - čia rengiama Japonijos kultūros diena. Jos metu centro lankytojai grožėsis japoniškomis gėlių puokščių komponavimo technikomis – ikebana, sudalyvaus autentiškoje arbatos gėrimo ceremonijoje, susipažins su unikaliu kaligrafijos menu bei gėrėsis Rytų kovos menais, kuriuos pristatys žymūs svečiai iš Tekančios saulės šalies.

Specialiai šia proga į Kauną atvyks svečių iš Japonijos delegacija, kurioje bus kaligrafijos, puokščių kompozicijos, arbatos bei kovos menų „iaido“ bei „kendo“ ekspertai, kurie „Mega“ lankytojus supažindins su giliomis japoniškomis tradicijomis. Japonijos kultūros dieną prekybos ir laisvalaikio centro svečiams taip pat galios ir specialios nuolaidos.

„Aktyviai siekiame, jog „Mega“ taptų ir kultūrinių bei visuomeninių renginių centru. Šįsyk savo svečiams pristatome unikalią Japonijos kultūros dieną, kurios metu mūsų centro lankytojai galės iš arti susipažinti su unikalia Tekančios saulės šalies kultūra bei pamatyti specialiai šia proga pakviestų geriausių kovos menų meistrų pasirodymus“, - sakė „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic Red Management“ rinkodaros ir nuomos direktorius Dainius Kalina.

Japonijos dienų veiksmas įsisiūbuos nuo pietų, kuomet iš Japonijos atvykusi gėlių kompozicijos meno – ikebana – ekspertė kauniečių ir miesto svečių pamėgtame japoniškų ir kiniškų patiekalų restorane „Gan bei city“ demonstruos įvairias puokštes bei aiškins jų kūrimo subtilybes. Kiek vėliau vyks arbatos gėrimo ceremonija. Po šio renginio prekybos ir laisvalaikio centro lankytojai susipažins su kaligrafijos menu bei patys teptuku galės užrašyti savo vardą.

Vakare „Mega“ pavirs gigantiška kovos menų arena. Čia savo įgūdžius demonstruos įvairaus amžiaus dziudo meistrai, vėliau lankytojai bus supažindinti su džiudžitsu technikomis. Karate profesionalai pristatys specialiai šiai progai parengtą programą, į kurią įeis ir lentelių bei ledo luitų laužymas. Vėliau svečiai iš Japonijos pristatys senovines samurajų kovos su kardais technikas „iaido“ bei „kendo“.

„Senovinės samurajų kovos meno kendo istorija siekia XII amžių, į Kauną šis menas atkeliavo vos prieš metus. Todėl džiaugiamės galėdami pasikviesti šešiasdešimtmetį kendo mokytoją iš Japonijos Akira Kubo, kuris su šiuo menu supažindins ne tik mūsų mokyklos narius, tačiau ir visus „Mega“ lankytojus“, - sakė Kaune įsikūrusios kendo mokyklos vadovas Ričardas Žilaitis.  

Japonijos kultūros dienos metu prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ įsikūręs japoniškų ir kiniškų patiekalų restoranas „Gan bei city“ taikys specialias nuolaidas.

Apie „Megą“

Vienas didžiausių Lietuvoje prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ yra įsikūręs Kaune, automagistralių Vilnius–Klaipėda ir Via Baltica sankryžoje. Jis apima 72 000 kv. m komercinės paskirties nuomojamų patalpų ir 2500 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Čia įsikūrę statybinių medžiagų bei namų apyvokos prekių parduotuvė „Senukai”, „Rimi Hypermarket“, pramogų kompleksas ir 110 įvairių parduotuvių, jungiančių prekybos alėją.

Dainius Kalina

„Baltic RED management“

marketingo ir nuomos direktorius

„altinis: www.mega.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.