Siunčiami duomenys...

 

Palangoje populiarėja konferencinis turizmas

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 12, 18:20

Pranešimas spaudai

2007 lapkričio 12 d.,  Palanga

Pasibaigus vasaros sezonui poilsiautojus Palangos viešbučiuose keičia konferencijų ir seminarų dalyviai. Pasak miesto Turizmo informacijos centro, pastaruoju metu konferencinis turizmas Palangoje sparčiai populiarėja.

„Net ir subjurus orams daugelis viešbučių negali skųstis lankytojų stygiumi, – sako Palangos Turizmo informacijos centro direktorė Alla Valužienė. – Žmonės važiuoja į Palangą dalyvauti konferencijose ir seminaruose ne tik iš įvairiausių Lietuvos vietų, bet ir iš Latvijos, Estijos ir Baltarusijos. Kai kuriomis dienomis net sunku rasti laisvą konferencijų salę, seminarų dalyviai užimą nemažą dalį viešbučių numerių“.

Pasak A.Valužienės, konferencijų aptarnavimas – vienas iš būdų mažinti kurorto sezoniškumą.

Siekdamas pateikti kuo daugiau išsamesnės informacijos konferencijų organizatoriams, Palangos Turizmo informacijos centras šiemet išleidžia informatyvesnį naujo formato konferencijų organizavimo katalogą „Susitikime Palangoje“. Leidinys pasirodys šių metų pabaigoje. Informacija bus pateikta keturiomis kalbomis: lietuvių, rusų, anglų ir vokiečių.

Palangos konferencijų salėse, talpinančiose nuo kelių dešimčių iki 700 dalyvių, vyksta ne tik profesiniai mokymai, seminarai, bet ir valstybinio lygio konferencijos, susitikimai. Pasak A.Valužienės viešbučių, teikiančių konferencijų aptarnavimo paslaugas, kasmet vis daugėja.

„Žmones vilioja galimybės derinti darbą ir poilsį. Palangoje – puikios gamtinės bei rekreacinės sąlygos – pajūrio oras, jūra, kopos, Botanikos parkas, unikalus Gintaro muziejus, įvairūs kultūriniai bei pramoginiai renginiai“, – teigia A.Valužienė.

Naujasis leidinys „Susitikime Palangoje“ bus platinamas ne tik vietoje, bet ir tarptautinėse turizmo parodose, verslo misijose bei Palangoje surengtų parodomųjų turų metu. Leidinys pasieks ir Palangos turizmo informacijos centro atstovybes Rygoje, Taline, Minske, Sankt Peterburge, Maskvoje, Kaliningrade, Lietuvos turizmo informacijos centrus Maskvoje, Varšuvoje, Helsinkyje, Berlyne, Barselonoje, Paryžiuje ir Londone.

Gintautas Dulskas

UAB "Misiukevičius ir partneriai"

Projektų vadovas

„altinis: www.palanga.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.