Siunčiami duomenys...

 

„Vadovo ir pasaulio“ 2007m. Nr. 11 anonsai

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 13, 18:10

Žodis politika kildinamas iš graikiško žodžio politike, kurio pirmapradė reikšmė – valstybės valdymo menas. Šiais laikais randasi vis daugiau įvairiausių politikų, mažai ką turinčių bendro su valstybės valdymu: tai ekonominė, investicijų, kainų, turizmo, derybų, socialinė... Šį sąrašą prieš kelerius metus papildė apskaitos politika. Įstatymai įpareigojo visų įmonių vadovus patvirtinti įmonėse tokias politikas. Nors šis reikalavimas – be jokių išlygų, tačiau toli gražu ne visi puolė nustatinėti tą apskaitos politiką. Juo labiau kad ir iki tol be apskaitos politikos įmonės sėkmingai dirbo. Tad kas yra apskaitos politika bei kokią naudą ji duoda įmonėms, skaitykite straipsnyje POLITIKA BE POLITIKOS.

Darbuotojas, padaręs žalą įmonei, įstaigai, organizacijai gali ją atlyginti savo noru. Tokiais atvejais darbuotojas, įmonei sutinkant, gali jai neatlygintinai perduoti lygiavertį turtą ar pataisyti sugadintą daiktą. Kitu atveju žalą darbuotojas gali atlyginti pinigais. Jei žala geruoju neatlyginama, jos nuostoliai, t. y. žalos piniginė išraiška, iš kaltų asmenų išieškomi priverstine tvarka. Bendrosios žalos dydžio nustatymo ir išieškojimo taisyklės aptariamos straipsnyje PADARYTOS ŽALOS IŠIEŠKOJIMAS IŠ DARBUOTOJO

Straipsnyje STIPENDIJOS BŪSIMIEMS DARBUOTOJAMS NEAPMOKESTINAMOS nagrinėjamos Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatos, pagal kurias įmonės mokamos būsimam darbuotojui stipendijos neapmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu.

Pardavimo padalinio vadovui atlyginimas mokamas atsižvelgiant į tai, kaip sėkmingai dirba jo vadovaujami pardavimo vadybininkai. Tai sena neginčijama tiesa. Abejonių, diskusijų ir net ginčų kyla dėl kitko – kaip padalinio vadovas gali pasiekti, kad jo vadybininkai dirbtų sėkmingai, t. y. profesionaliai. Galima būtų reikalauti, kontroliuoti, bausti, skatinti... Bet yra dar vienas būdas. Pardavimo vadybininkus galima mokyti. Kalbame ne apie siuntimą į kursus ir seminarus, o apie principą „čia ir dabar“. Ir šie abu mokymo būdai visai neprieštarauja vienas kitam. Tačiau vienų dalykų gali išmokyti konsultantas per seminarą, o kitų – padalinio vadovas, vykdamas kartu su savo pardavimo vadybininku į susitikimus su klientais. Apie tai skaitykite straipsnyje BENDRI VIZITAI: DARBUOTOJO MOKYMAS AR KONTROLĖ?

Straipsnio Nuolaidų lietus: ar nuo jo reikia skėčio? pilna publikacija.

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.