Siunčiami duomenys...

 

Uosto direkcija įsigijo naują narų botą „GELMĖ“

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 21, 12:55

Pranešimas spaudai

2007 m. lapkritis 20 d.

2007 m. lapkričio 21 d. (antradienį) iš Estijos Nasvos uosto į Klaipėdą bus atplukdytas naujas narų botas „GELMĖ“, kurį VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija įsigijo povandeniniams techniniams darbams Klaipėdos uosto akvatorijoje vykdyti.

Dirbant su vienu įmonės narų botu „RIFAS“ (pastatytas 1987 metais) jau nebespėjama operatyviai atlikti krantinių (kurių ilgis mūsų uoste siekia virš 26 km) ir uosto akvatorijos povandeninės apžiūros. Norint efektyviai ir greitai atlikti šiuos darbus uoste, buvo nutarta įsigyti dar vieną naują narų botą. 2006 liepos mėn. 3 d. - po pravestų konkursinių procedūrų - buvo pasirašyta sutartis su Estijos Nasvos uoste įsikūrusia laivų statykla BALTIC WORKBOATS AS dėl narų boto statybos.

2007 m. lapkričio 14 d. laivo statyba buvo baigta, taip pat buvo atlikti jo eigos bandymai. Narų boto „GELMĖ“ kaina - 1 899 040,00 Lt .

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas teigė: „Mūsų įmonė, įsigijusi pačia moderniausia įranga aprūpintą narų botą galės greit ir nepertraukiamai tikrinti krantinių būklę, uosto akvatoriją. Tokiu būdu uoste bus efektyviau užtikrinamas laivybos ir švartavimo operacijų saugumas. Be to, bus sudarytos geresnės darbo sąlygos Uosto direkcijos narams ir boto įgulos nariams, dirbsiantiems šiame laive“.

Naujasis narų botas plaukios visoje Klaipėdos uosto akvatorijoje. Jame darbuosis 6 žmonės: 3 įgulos nariai ir 3 profesionalūs narai. Saugiam narų darbui užtikrinti bote įrengta oro tiekimo sistema, pritaikyta darbui su naujausia nardymo įranga AH–5. Narų botas „GELMĖ“ yra aprūpintas šiuolaikine navigacine ir ryšio įranga, bei ryšio priemonėmis povandeniniams darbams koordinuoti.

LAIVO DUOMENYS:

  • matmenys: ilgis–14,5 m, plotis–4,5 m, grimzlė–1,4 m, greitis–10 mazgų;
  • eigos variklio markė, galia: SISU 645, 280 KW;
  • laivo konstrukcijos medžiaga: korpusas - plieninis, anstatas - aliumininis;
  • klasifikacinė bendrovė: Valstybinė vidaus vandenų laivybos inspekcija.

Atplaukęs laivas bus prišvartuotas prie krantinės Nr. 34 Kruizinių laivų terminalo vidinėje pusėje.

Vytautą Saulėną

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos

Laivyno skyriaus viršininką   

Geda Marozaitė

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos

Marketingo vadybininkė–atstovė ryšiams su visuomene 

 

„altinis: www.portofklaipeda.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.