Siunčiami duomenys...

 

Registruojant įmonę į biurokratijos labirintą geriau paleisti specialistą

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 21, 13:08

Pranešimas žiniasklaidai

2007 lapkričio 21 d.

Lietuviai verslumu dar nusileidžia Vakarų Europos šalių gyventojams. Viena iš galimų priežasčių - nenoras pradėti savo verslą dėl mūsų šalyje painokų įstatymų. Su jais kiekvienas, nutaręs pradėti savo verslą, susiduria jau pradėjęs registruoti įmonę. Šiuo metu tokias problemas galima „perleisti“ specialistams, žinantiems kaip greitai įveikti įmonės registravimo kelyje pasitaikančias kliūtis.

UAB  „Creditcollect“, teikiančios skolų išieškojimo, administravimo bei teisines paslaugas, atstovės advokatės Sonatos Dusevičienės teigimu, juridinio asmens įregistravimo procedūrą patikėjus  profesionaliems teisininkams, išvengiama dėl nežinojimo galimų klaidų bei sutaupoma laiko.

„Kaip žinia, pas mus norint atlikti bet kokias procedūras, susijusias su valstybės įmonių paslaugomis, tenka nemažai palakstyti. Pirmą kartą atliekant juridinio asmens registravimo procedūrą, toks lakstymas gali užtrukti, nes nežinia, kokių reikalavimų pažers įmones registruojantys valdininkai, kokių dokumentų gali prireikti. Plius dar vienas elementarus, tačiau ne mažiau įkyrus niuansas - tai eilės. Visa tai sudėjus gauname dažnai ne vieną sugaištą dieną. Tą laiką galima skirti būsimo verslo reikalams spręsti“,- teigia S. Dusevičienė.

Verslininkai, pasinaudoję teikiama įmonių įregistravimui reikalingų dokumentų parengimo paslauga, gali būti tikri, kad jų dokumentai bus teisiškai tvarkingi. Kadangi registruojant įmonę tenka aplankyti ne vieną valstybės instituciją, būsimo įmonės savininkui reiktų žinoti ir ne vieną registravimo procedūras reglamentuojantį teisės aktą. Nutarus pasinaudoti specialistų pagalbą reiktų tik vieno vizito pas notarą – tam, kad parašyti įgaliojimą teisininkui.

„Klientui tereikia užsukti pas notarą parašyti įgaliojimą bei  pas mus  – pateikti keletą būtiniausių dokumentų - steigėjų pasų kopijas, pažymas apie deklaruotą gyvenamąją vietą, nurodyti pageidaujamą įmonės pavadinimą bei patalpas, kuriose norės registruoti įmonės buveinę. Visa kita atlieka mūsų specialistai. Jei darbų eigoje kyla kokie neaiškumai, pasitikslinama tiesiog mobiliuoju telefonu arba elektroniniu paštu. Klientui po kelių dienų pateikiamas įmonės registracijos pažymėjimas, - apie paslaugos naudingumą ir paprastumą pasakojo S. Dusevičienė.

Apie UAB „Creditcollect“

UAB „Creditcollect“, nuo 1999 iki 2007 metų kovo mėn. veiklą vykdžiusi kaip UAB „Žvilgsnis iš arčiau“, per penkerius metus pasiekė lyderio poziciją Lietuvos kreditų valdymo ir skolų išieškojimo rinkoje. 2006 metais bendrovės apyvarta buvo 3,15 mln. litų.

Bendrovė teikia visas su skolų išieškojimu ir administravimu susijusias paslaugas, taip pat siūlo profesionalias teisines paslaugas. Tarp bendrovės klientų - bankai, draudimo, investicinės, statybų ir kitos

bendrovės.

Įmonė priklauso tarptautiniam kreditinės informacijos valdymo bendrovių tinklui „Creditinfo Group“, kuris

įsigijęs 100 proc. „Creditcollect“ akcijų.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.creditcollect.lt/

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.