Siunčiami duomenys...

 

Kruonio elektrinė taps vienu iš saugiausių objektų

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 25, 17:08

Pranešimas žiniasklaidai

2007 lapkričio 22  d.

Gana paprastas saugos priemones Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje pakeis modernios technologijos

Elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“, laimėjusi “Lietuvos energijos” skelbtą konkursą, Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje (toliau – HAE) įrengs perimetro apsaugos sistemą. Ją sudarys apsaugos nuo įsilaužimo signalizacijos ir fizinės saugos sistemos.

Įgyvendinant projektą, apsaugos priemonėmis bus apjuosta visa HAE teritorija. Taip pat ketinama sumontuoti įrengimus, reaguojančius į mėginimus neteisėtai patekti į teritoriją.

Kitas projekto įgyvendinimo etapas – visą teritoriją “stebėsiančių” vaizdo kamerų įrengimas. Kai kurios kameros - termovaizdo, tai yra, išskiriančios objektus pagal skleidžiamą šilumą. Tokių vaizdo kamerų pranašumas tas, kad jos labai jautrios ir gali užfiksuoti mažiausią šilumos šaltinį netgi tamsiu paros metu bei esant blogam matomumui. Tokius termovizorius  Lietuvoje naudoja ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vilniaus oro uostas. Taip pat elektrinės teritorijos saugumui užtikrinti bus sumontuotos ir greitaeigės vaizdo kameros, automatiškai reaguojančios į įsilaužėlį.  

Elektrinės sauga bus patikėta ne tik vaizdo kameroms – „Fima“ įdiegs ir  elektroninę įeigos kontrolės bei  apsaugos signalizacijos sistemą. Visos sistemos integruotos, ir vaizdo kamerų nufilmuota medžiaga bei kitų saugumo sistemų informacija keliaus į stebėjimo ir valdymo centrą. Visi darbai kainuos beveik 12 milijonų litų. Darbus planuojama pabaigti iki kitų metų pabaigos.

„Kadangi objektas labai svarbus, elektrinė - vienas iš stabilaus elektros energijos tiekimo garantų, įdiegtos sistemos užtikrins apsaugą tiek dieną, tiek naktį. Bus stebimas ir kontroliuojamas ne tik perimetras, bet ir baseino bei aplinkinės teritorijos. Mūsų bendrovė jau turi patirties diegiant strateginės reikšmės objektų apsaugos sistemas – rūpinomės ir Ignalinos atominės elektrinės saugos sistemomis. Kruonio HAE darbų apimtys pagal teritorijos perimetro ilgį panašios į Vilniaus tarptautinio oro uosto apsaugos sistemas, tačiau suprantame, kad šie objektai turi savų išskirtinumų ir reikalauja individualių sprendimų“,- teigė „Fima“ Apsaugos sprendimų departamento direktorius Giedrius Zaicevas.

Apie UAB „Fima“

Elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje – bendrovė „Fima“ – teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui. 2006 metais bendrovės pajamos siekė 98 mln. litų ir buvo 48 proc. didesnės nei 2005-aisiais.

1992 metais įkurta bendrovė per 15 veiklos metų jau įgyvendino keletą tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra „Fimos“ klientai.

Bendrovė, kurioje dirba 330 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.       

„Fima“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigusi filialus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2006 metų pabaigoje bendrovė įsteigė dukterinę įmonę Latvijoje. „Fima“ yra oficiali plačiai žinomų užsienio kompanijų, tokių kaip „Avaya“, „Lucent technologies“,„Bosch“,„IBM“, „HP“ ir kitų bendrovių partnerė.

Arūnas Armalis

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

„altinis: www.fima.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.