Siunčiami duomenys...

 

„BTA Draudimo“ kelionių rizikos draudimo sutarčių suma šiemet augo 54,7 proc.

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 25, 17:17

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. lapkričio 22 d.

Per pirmuosius 9 šių metų mėnesius bendrovė „BTA Draudimas“ pasirašė kelionių rizikos draudimo sutarčių už 4,2 mln. litų, tai yra – 54,7 proc. daugiau, nei pernai, kuomet ši suma siekė 2,3 mln. litų. „BTA Draudimas“ per 9 šių metų mėnesius taip pat išmokėjo 278 tūkst. litų išmokų pagal kelionės rizikų draudimą.

Draudimo bendrovė šiuo metu yra pasirašiusi 90 sutarčių su kelionių agentūromis, kurių klientams teikia kelionės rizikų draudimo paslaugas. Šis draudimas apima pirmos būtinosios medicininės pagalbos išlaidų, neįvykusios kelionės, civilinės atsakomybės, jungties praradimo, bagažo draudimą ir draudimą nuo nelaimingų atsitikimų. Kelionių draudimu dažniausiai naudojasi iš Lietuvos į užsienį vykstantys asmenys.

„Auganti kelionių rizikos draudimo paklausa rodo, kad Lietuvos žmonės, keliaudami į užsienį, yra linkę vis mažiau rizikuoti savo sveikata, kuri yra didziausias mūsų turtas. Ne paslaptis, jog šių paslaugų poreikį padidino ir pigių oro skrydžių bendrovės, laikas nuo laiko atšaukiančios reisus, sujaukiantis keliautojų planus“, – sakė „BTA Draudimas“ Asmens draudimo skyriaus vadovė Zofija Andžejevska. – „Per pastaruosius du mėnesius bendrovė pasirašė 9 naujas sutartis su kelionių agentūromis, ateityje numatoma dar labiau aktyvinti „BTA Draudimo“ ir šalies kelionių agentūrų bendradarbiavimą“.

„Galiu pastebėti, kad nesidraudžia vos apie 5 proc. keliaujančių žmonių. Beveik visi keliautoja, vykstantys į Egiptą, Turkiją, ar kitas tarp lietuvių populiarias šalis perka kelionių rizikos draudimą, nes tai – išties nedidelė investicija, garantuojanti saugumą visos kelionės metu“, –  sakė kelionių agentūros „Daigera“ direktorė Žydronė Gineitienė.

„BTA Draudimas“ įsteigtas 2000-aisiais, bendrovės steigėjas – Lietuvos taupomasis bankas. 2002 m. pradžioje Latvijos draudimo bendrovė ASS „BTA“ įsigijo šią įmonę, o kovo 1 dieną pakeitė pavadinimą į „BTA Draudimas“. Įmonės prisiimtos rizikos yra saugios, nes jos perdraudžiamos didžiausiose pasaulyje perdraudimo bendrovėse „Gen“, „Swiss Re“, „Atradius“, „ABE“ ir kt.

Apie „BTA Draudimas“

Jau penkerius metus Lietuvos rinkoje dirbantis „BTA Draudimas“ teikia negyvybės draudimo paslaugas ir negyvybės draudimo rinkoje užima 4-ą vietą. Bendrovės pardavimų tinklas apima 9 regioninius centrus ir 35 atstovybes daugiau nei 44 Lietuvos miestų. „BTA Draudimas“ siūlo daugiau nei 30 draudimo rūšių.

Diana Lukoševičiūtė,

„BTA Draudimas“

marketingo ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

„altinis: www.bta.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.