Siunčiami duomenys...

 

Viešasis ir privatusis sektorius. Kas trukdo bendradarbiauti?

  • Vakarai LT
  • 2006, gruodžio 06, 10:13

Pranešimas spaudai

2006 m. Gruodžio 6 d.

Siekiant paskatinti Klaipėdos regiono verslininkų ir valstybės bei savivaldybių institucijų bendradarbiavimą, uostamiestyje organizuojamas seminaras „Viešosios ir privačiosios partnerystės projektai – nuo idėjos iki realizavimo“.

Klaipėdos regiono plėtros agentūra taip ketina supažindinti įmones ir įstaigas su tokios partnerystės galimybėmis ir kliūtimis, dėl kurių Lietuvoje vis dar pasyviai privatusis sektorius bendradarbiauja su viešuoju.

„Tikimės, kad tai paspartins šių dviejų sektorių bendradarbiavimo projektų plėtrą Klaipėdos regione. Vakaruose tokia praktika sėkmingai taikoma, tačiau Lietuvoje šis procesas vangiai įsibėgėja. Daugelis tokios partnerystės projektų baigiasi korupcijos skandalais arba nesusikalbėjimu tarp atskirų institucijų. Iš dalies taip atsitinka dėl informacijos stokos.“, – teigė seminarą organizuojančios Klaipėdos regiono plėtros agentūros direktorius Stanislovas Bielinis.

Su teorinėmis ir praktinėmis viešosios ir privačiosios partnerystės galimybės verslinkus supažindins patyrę teisininkai ir kompetentingi specialistai, dirbantys valdymo bei finansų srityse. Verslininkai turės galimybę sužinoti apie tokios partnerystės teisinį įgyvendinimą ir finansavimo aspektus. Pateikiant viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimo galimybes bus remiamasi būtent Lietuvos patirtimi. 

„Lietuvoje apie viešąją ir privačiąją partnerystę daugiau kalbama, nei daroma - projektai, galintys realiai padėti verslininkams – retenybė. Įmones dažniausiai pasiekia informacija, kuri remiasi užsienio patirtimi, tačiau norint sėkmingai plėtoti šių dviejų sektorių bendradarbiavimą, būtina susipažinti su Lietuvos aplinka, atsižvelgti į jos teisnius finansinius ir visuomenininius aspektus.“  - apie seminarą pasakojo S. Bielinis    

Klaipėdos regiono plėtros agentūros organizuojamas seminaras „Viešosios ir privačiosios partnerystės projektai – nuo idėjos iki realizavimo“ vyks 2006 gruodžio 11 d., „ Klaipėdos mokslo ir technologijų parke“ (H. Manto 84) . Seminaro pradžia 10 val. 00 min.

 

Daugiau informacijos:

Andrius Sutnikas

UAB „VRA“ direktorius

Tel. +37068637681; +370 46 40184

El.p. andrius@manager.lt

„altinis: Manager.LT

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.