Siunčiami duomenys...

 

Žurnalo „Apskaitos ir mokesčių apžvalga“ 2007m. 12 numeryje skaitykite:

  • Vakarai LT
  • 2007, gruodžio 13, 06:31

Pastaruoju metu Lietuvos darbdaviai vis dažniau kaip vieną iš motyvavimo priemonių taiko darbuotojų naudai mokamas įmokas į asmenines pensijų programų dalyvių sąskaitas pensijų fonduose, gyvybės draudimo įmokas arba pensinio draudimo įmokas draudimo įmonėms. Straipsnyje ĮMOKŲ DARBUOTOJŲ NAUDAI MOKESTINIAI YPATUMAI plačiau nagrinėjamas minėtų įmokų darbuotojų naudai apmokestinimas pelno mokesčiu, gyventojų pajamų mokesčiu bei valstybinio socialinio draudimo įmokomis.

Mokesčių administravimo įstatymo pakeitimų įstatymas, kuris įsigaliojo 2007 m. liepos 19 d., įteisino esminį pasikeitimą priverstinio mokestinės nepriemokos išieškojimo senaties taikymo srityje – nustatė teisę laikyti pasibaigusiomis mokestines prievoles, kurioms yra suėję išieškojimo senaties terminai. Siekiant pasinaudoti šia nauja įstatymo suteikta teise, tikslinga detaliau pakomentuoti priverstinio išieškojimo senaties termino skaičiavimo bei taikymo taisykles, kad mokesčių mokėtojas galėtų nustatyti, kada jo mokestinėms prievolėms suėjo senatis ir pasibaigė prievolė mokėti senas skolas mokesčių inspekcijai. Plačiau – straipsnyje MOKESČIŲ INSPEKCIJA TAIKO AMNESTIJĄ IR NURAŠO ĮSISENĖJUSIAS SKOLAS .

Šiuo metu vertybinių popierių pardavimo sandoriai tarp juridinių asmenų tampa viena dažniausiai pasitaikančių sandorių formų. Tokio perleidimo tikslai patys įvairiausi, tarp jų ir siekiai sutelkti bendroves į vieną grupę, pertvarkyti grupės struktūrą, pakeisti veiklos sritį, perleidžiant jau išplėtotą verslą, ir kt.

 Straipsnio VERTYBINIŲ POPIERIŲ PERLEIDIMO REZULTATO APMOKESTINIMO PELNO MOKESČIU NAUJOVĖS tikslas – aptarti Pelno mokesčio įstatymo pakeitimus, kuriais iš esmės buvo pakeistas akcijų perleidimo rezultato traktavimas pelno mokesčio apskaičiavimo tikslais ir Lietuvos mokestinė praktika priartinta prie Nyderlandų Karalystės, Jungtinės Karalystės, Liuksemburgo bei kitų Europos Sąjungos valstybių mokestinių nuostatų, sudarančių palankias sąlygas steigti valdymo (holdingo) bendroves. Pažymėtina, kad minėti Pelno mokesčio įstatymo pasikeitimai yra reikšmingi mokesčių mokėtojams apskaičiuojant 2007 m. ir vėlesnių mokestinių laikotarpių pelno mokestį.

Finansų ministerija tęsia pradėtus viešojo sektoriaus buhalterinės apskaitos ir finansinės atskaitomybės sistemos reformos darbus. Ministerija toliau rengia viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus, keičia teisės aktus, kad jų nuostatos leistų viešojo sektoriaus buhalterinėje apskaitoje taikyti kaupimo principą, ir įgyvendina kitas apskaitos reformos priemones.

Viešojo sektoriaus apskaitos reforma, atrodo, aktyviau pradeda domėtis ir šio sektoriaus įstaigos. Kai kurios jų savo nuomonę apie reformą šį kartą išsakė ir žurnalo redakcijai. Apie tai – straipsnyje VIEŠOJO SEKTORIAUS ĮSTAIGOS MĖGINA PERPRASTI APSKAITOS REFORMOS NAUJOVES.

Nors Lietuvai nepavyko įsivesti eurą, tačiau atsiskaityti šia valiuta – tiek grynaisiais, tiek negrynaisiais pinigais – galima jau daugiau kaip ketverius metus. Tai daryti leidžia LR užsienio valiutos įstatymas. Ar tokie atsiskaitymai populiarūs, statistinių duomenų nėra, tačiau eurais nurodytas kainas galite rasti ne tik didžiuosiuose prekybos centruose, bet ir viešbučiuose, restoranuose, gintaro dirbinių parduotuvėse, kitose užsienio turistams prekes ir paslaugas siūlančioms įmonės. Kartais kainoraščiai sudaromi vien eurais, šalia nurodant tik jų konvertavimo į litus kursą. Straipsnyje ATSISKAITYMAI EURAIS LIETUVOJE aptariamos atsiskaitymo eurais Lietuvoje galimybės ir dėl to kylančios problemos.

Kituose numeriuose skaitykite:

KADA REGISTRUOTI INDIVIDUALIĄ VEIKLĄ

ATOSTOGINIŲ KAUPIMAI: FINANSINĖS APSKAITOS IR MOKESČIŲ REIKALAVIMŲ DERINIMAS

LIZINGAS AR NUOMA? (lizingo ir nuomos atskyrimas finansinėje apskaitoje)

INVESTICINIS GYVYBĖS DRAUDIMAS: FINANSINĖS APSKAITOS IR MOKESČIŲ REIKALAVIMŲ DERINIMAS

ĮSTATINIO KAPITALO MAŽINIMAS, IŠMOKANT AKCININKAMS LAISVAS LĖŠAS

DELSPINIGIŲ APMOKESTINIMAS GYVENTOJŲ PAJAMŲ MOKESČIU

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.