Siunčiami duomenys...

 

Kieno interesus gina teismas Lietuvoje?

  • Vakarai LT
  • 2011, birželio 30, 11:33

Pranešame, kad birželio 27 d. 13 val. Klaipėdos apylinkės teisme(Daukanto 8) bus svarstoma byla dėl paskelbto UAB "Švyturys-Utenos alus" streiko pripažinimo neteisėtu.

Streikas turėjo prasidėti birželio 23 d. 6 val. UAB "Švyturys-Utenos alus" gamybos padalinyje Klaipėdoje ir Utenoje, tačiau Klaipėdos apylinkės teismas strek ą atidėjo 30 d.

Profesinė sąjunga apskundė tokį teismo sprendimą aukštesnės instancijos teismui.

Profesinė sąjunga planuoja surengti piketą ir birželio 27 d. 13 val. prie Klaipėdos apylinkės teismo.

Raimondas Tamošauskas

AB "Švyturys" profesinės sąjungos komiteto pirmininkas

 

Apie renginį spaudoje:

Daugiau informacijos:

---------------------------------------------------------------

Birželio 29 d. Klaipėdos apylinkės teismas baigė nagrinėti bylą dėl UAB "Švyturys Utenos alus" streiko pripažinimo neteisėtu.

UAB "Švyturys Utenos alus" dėl Kolektyvinės sutarties priedo „ Darbo apmokėjimo nuostatai“ 3.3.4 punkto išaiškinimo į teismą nesikreipė. Prasidedant ginčui, administracija argumentavo, jog konfliktas kyla tik dėl šio punkto interpretacijų ir teismo bus prašoma išaiškinimo. Įmonės ir darbuotojų atstovams buvo pasiūlyta susitarti, tačiau derybos buvo nesėkmingos.

Profesinės sąjungos sutiko savo reikalavimus sumažinti iki 7%. Įmonės administracija nebuvo nusiteikusi bent kažkiek žymiau pagerinti savo pasiūlymą. Teismo nutartis bus skaitoma liepos 5 d. 13:30 val.

---------------------------------------------------------------

„altinis: AB "Švyturys" profesinė sąjunga

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.