Siunčiami duomenys...

 

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ sudarė metinį kontraktą su „Excelban“

  • Vakarai LT
  • 2006, gruodžio 11, 09:46

Pranešimas žiniasklaidai

2006 m. gruodžio 11 d. Klaipėda

„Limarko“ grupės bendrovė AB „Limarko laivininkystės kompanija“ sudarė metinį kontraktą su viena didžiausių bananų prekybos kompanijų, Vokietijos bendrove „Excelban“ dėl bananų krovinio gabenimo iš Ekvadoro į Europą. Pasiektas susitarimas leis bendrovei maksimaliai išnaudoti šiemet įsigytų motorlaivių „Uranus“ ir „Pluto“ pajėgumus bei penktadaliu padidins minėtų laivų metinį veiklos pelningumą.

„Pastaruosius keletą mėnesių kryptingai dirbome siekdami įdarbinti dalį kompanijos laivų ilgalaikių kontraktų pagrindu. Susitarimas su „Excelban“ vainikavo šias pastangas – sudaryta metinė sutartis užtikrins, kad sausio mėnesį įsigyti modernūs vienatipiai motorlaiviai „Uranus“ ir „Pluto“ visus 2007 metus dirbs maksimaliu pajėgumu. Ilgalaikis įdarbinimo kontraktas leis ir ateinančias metais užtikrinti didelį šių laivų pelningumą bei garantuos įmonei stabilias pajamas“, - pažymėjo V.Lygnugaris.

Motorlaiviai „Uranus“ ir „Pluto“, pritaikyti gabenti iki 6500 tonų temperatūrinio režimo reikalaujančių krovinių ir galintys pasiekti 18 mazgų maksimalų greitį, yra vieni didžiausių bei moderniausių AB „Limarko laivininkystės kompanija“ laivyno laivų. Susitarimas su „Excelban“ numato, kad 2007 metais motorlaiviai „Uranus“ ir „Pluto“ gabens bananus iš Ekvadoro į Europą, dirbdami Šiaurės Europos ir Baltijos jūros bei Viduržemio jūros ir Juodosios jūros regionuose. Vokietijos kompanija „Excelban“ yra viena didžiausių bananų prekybos kompanijų pasaulyje, kiekvieną savaitę Europos rinkai pateikianti apie 50 tūkst. dėžių bananų.

Per pastaruosius tris metus AB „Limarko laivininkystės kompanija“ įsigijo šešis modernius motorlaivius: „Astra“ ir „Andromeda“ 2004 metais, „Serenada“ ir „Libra“ 2005 metais bei „Uranus“ ir „Pluto“ 2006 metais. Per minėtą laikotarpį bendros įmonės investicijos į laivyno modernizavimą viršijo 140 mln. litų, trečdaliu išaugo kompanijos valdomo laivyno tonažas.

„Pasiteisino bendrovės strategija investuoti į modernius didelio tonažo laivus. Kompanijos laivyne turėdami greitai gendančių krovinių gabenimui pritaikytus didelės talpos motorlaivius, esame pajėgūs sėkmingai konkuruoti tarptautinėje pervežimų rinkoje, užsitikrindami ilgalaikius kontraktus su globalinėse rinkose dirbančiomis bendrovėmis. Planuojame ir toliau nuosekliai atnaujinti kompanijos laivyną. Jau artimiausiu metu mūsų specialistai vyks inspektuoti modernaus motorlaivio, kuris, esant palankiems apžiūros rezultatams, galėtų sustiprinti įmonės laivyno pajėgumus”, - sakė V.Lygnugaris.

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ valdomo refrižeratorių laivyno tonažas viršija 3,5 mln. kubinių pėdų. Bendrovėje dirba daugiau kaip 430 darbuotojų.

AB „Limarko laivininkystės kompanija“ akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Š.m. gruodžio 8 d. biržos uždarymo metu AB „Limarko laivininkystės kompanija“ akcija kainavo 1,49 lito. Šia kaina bendrovės kapitalizacija sudarė 163,1 mln. litų.

 

Daugiau informacijos:

Vytautas Lygnugaris

Prezidentas

AB “Limarko laivininkystės kompanija”

Tel. (46) 411 781

Faks. (46) 411 783

El. paštas: v.lygnugaris@limarkoshipco.lt

„altinis: www.limarko.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.