Siunčiami duomenys...

 

Naujų pojūčių pristatymas internete

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 06, 10:22
  • 31657 peržiūrėjo
  • 0 komentavo
Skateboard

Ką rastum bendra tarp milžiniškų Abu Dabio viešbučių ir išpuoselėtų Vokietijos parkų?

Ne, ne flegmatiškus jų prižiūrėtojus, o grindiniais slystančias transporto priemones – ateities mobilumo pranašais skelbiamus Easy-Glider.

Palikę Segway‘us dulkių debesy niekur neskubantiems sostinės turistams ar jos merui, jie neišvengiamai kėsinasi į lietuvių simpatijas: lengvai valdomas, sudėliojamas mažiau nei per minutę, daug funkcijų atliekantis žemės „sklandytuvas“ kvepia alternatyva dviratininkams, mopedų bei motorolerių gerbėjams ar net automobiliuose užsisėdėjusiems piliečiams.

Kaip jis gimė? Legenda byloja, kad išradėjo draugas grįždamas iš treniruotės naiviai pasvajojo, kad jį kas imtų ir partemptų namo...kažką mintis „užkabino“. Dabar mes priemonę, į kurią gali ir įsišokti (į vadinamąją „karietą“, mažai vietos užimančią pakylą), ir įsikibti (važiuodamas riedučiais ar riedlente). O suvaldyti ją gali ir netreniruoti bei anksčiau tik tradicines transporto priemones besirinkę – žodžiu, įsodintum ir savo močiutę (tik ar po to ji norėtų išlipt - klausimas).

Bet tai ne vienintelė priežastis, dėl kurios pirmasis priemonės pavadinimo žodis – „easy“. Ir sveria jis daug mažiau, nei kitos elektrinės transporto priemonės (15 kilogramų skirtumas – ne juokas), išlankstysi greičiau nei popierinį lėktuvėlį, o automobilyje irgi lengvai atrasi jam vietos, jei sumanysi nusivežt jį į egzotiškesnę, nei miestas, aplinką. Pats Easy – Glider įkrautas tave nuveš net 20-25km ir net necyptels – juk slysta jis lengvai, maždaug 20km/h greičiu (su galimybe tobulėt įtaisant galingesnį variklį)...O jei bevažiuojant sutems, gudrioji transporto priemonė pasiūlys tau savo šviestuvus (svajonių partneris kely, m?).

Negalintiems nei žingsnio žengt be muzikos Easy-Glider irgi turi sprendimą – įsijunk savo grotuvą (čia galima įmontuot mp3, stiprintuvą ir 4 garsiakalbius) ir važiuok su asmeniniu garso takeliu. Gal ir kokį šokį sugebėsi ant jo sušokt - tobulumui ribų juk nėra.

Dilema Easy-Glider vs. Dviratis išsprendžiama pirmojo naudai dėl jo stabilumo: čia vietoj dviejų ratų gausi net tris atraminius taškus, o tas pats Easy-Glider mopedus ir motorolerius lengvai nukauna savo ekologiškumo aspektu – be atliekų rūšiavimo ir medžių sodinimo galėsi pasidžiaugt ir ne amžino šaltinio teikiamos naftos taupymu.  O jei prie tavo gyvenimo būdo dera žodis „nepriklausomybė“, Easy-Glider‘is primins, kad tau nebūtina spaustis į viešąjį transportą ar dairytis naujo automobilio, nes šis pasiūlys tau visiškai individualią kelionę, kurios dalyvius galėsi pasirinkti pats. Kaip ir vaizdus aplink – miesto peizažai ar kalnų takeliai, Easy-Glideris „nesiožiuoja“ abiem atvejais.

Opus klausimas – kaina – čia nėra toks skausmingas, nes Easy-Glider šiuo aspektu daug prieinamesnis, nei kitos elektrinės transporto priemonės. Nebūna pigiau ir geriau? Jei kaip ir bet kuris kultu tampantis dalykas, Easy-Glider  kelia tau  įtarimą, imk ir patikrink www.easy-glider.lt. Susitiksim aptarti, nes rytojus tampa šiandiena.

Darius Šoparas

Šaltinis: www.zoom.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.