Siunčiami duomenys...

 

„Mozilla“ išleidžia stambų „Firefox“ atnaujinimą, tuo kilsteldama draugiško interneto kartelę

  • Vakarai LT
  • 2006, lapkričio 23, 23:33
  • 76761 peržiūrėjo
  • 2 komentavo
Dotoni logo 2006-10-24

Naudojamumo, saugumo ir individualizavimo galimybių patobulinimų dėka Firefox 2 yra tiesiog būtinas atnaujinimas kiekvienam žiniatinklio naršytojui.

Mountain View, Kalifornija, JAV, 2006 m. spalio 24 d.. Šiandien Mozilla išleido Firefox® 2 – stambų šios populiarios ir pripažintos, laisvos ir atviros naršyklės atnaujinimą. Firefox yra vystoma tarptautinės bendruomenės, kurią vieniją Mozilla Foundation – ne pelno siekianti viešoji organizacija, siekianti padaryti žiniatinklį draugiškesne vieta visiems.

Per mažiau nei dvejus metus dešimtys milijonų žmonių visame pasaulyje atrado Firefox – būdą papras??iau, grei??iau ir saugiau naršyti žiniatinklyje. Šioje laidoje išversta į daugiau nei 35 kalbas, Firefox 2 visame pasaulyje yra prieinama gimtąja kalba daugiau žmonių, negu bet kokia kita naršyklė.

Firefox 2 dabar pat galima nemokamai atsisiųsti Windows, Mac bei Linux operacinėms sistemoms iš www.mozilla-europe.org.

Firefox 2 suteikia geriausią įmanomą patyrimą žiniatinklyje šiandienos žmonėms,“ šiandien pasakė Mitchell Baker, Mozilla valdybos pirmininkas. „Patobulinimai, kuriuos Mozilla atliko Firefox 2 patogumo, našumo ir saugumo srityse atspindi mūsų pagrindinį siekį atitikti pasaulio žiniatinklio naudotojų poreikius.“

Firefox 2 naujovės

Vartotojo sąsajos, saugumo įrankių, individualizavimo nuostatų patobulinimai suteikia turtingą, saugią ir produktyvią naršymo žiniatinklyje aplinką visiems.

Naršymas kortelėse. Firefox išpopuliarino naršymą kortelėse, leidžiantį vieno naršyklės lango skirtingose kortelėse matyti kelias žiniatinklio svetaines ir padedantį naudotojams efektyviau išnaudoti savo kompiuterizuotas darbo vietas. Firefox 2 naršymas kortelėse dar labiau patobulintas, pridėjus kiekvienai kortelei atskirą užvėrimo mygtuką, pagerinus navigacijos tarp kortelių galimybes bei pridėjus sesijų atkūrimo sistemą, leidžian??ią automatiškai atstatyti paskutinio naršymo metu atvertus langus ir korteles, pradedant naują naršymo sesiją.

Rašybos tikrinimas. Šiuolaikiškos žiniatinklio svetainės sudėtingėja, pateikdamos vis naujų žiniatinklio programų, tokių, kaip teksto rengyklės, skai??iuoklės ar interneto dienoraš??ių rašymo (bloginimo) įrankiai. Integruotas Firefox rašybos tikrintuvas automatiškai tikrina rašybos klaidas ir siūlo jas taisyti, vartotojui įvedant tekstą. Jau įprasta kompiuterizuotos darbo vietos savybė tapo prieinama ir naršyklėje.

Paieška. Paieška yra viena dažniausiai naudojamų žiniatinklio galimybių. Firefox 2 laidoje Mozilla patobulino naršyklės integruotos paieškos galimybes, dar palengvindama naudotojams norimos informacijos radimą. Nauja galimybė – paieškos žodžių siūlymas – vartotojui vedant tekstą į paieškos lauką, dinamiškai atnaujina iššokantį siūlomų paieškos žodžių sąrašą Google, Yahoo! ir Answers.com ieškyklėms.

Naujienų kanalai. Išplėtus darbą su naujienų kanalais, Firefox naudotojai gali pla??iau išnaudoti žiniatinklio svetainių pateikiamų dažnai atnaujinamo turinio kanalų galimybes. Dabar naudotojai gali peržiūrėti jiems siūlomą turinį bei gali užprenumeruoti jiems patikusį naujienų kanalą tiek tiesiogiai į adresyną, tiek pasinaudodami žiniatinklio paslauga, tokia kaip Bloglines, My Yahoo! ar Google Reader, arba savo kompiuteryje esan??ia programa.

Apsauga nuo tapatybės vagystės. Firefox 2 ne tik pasižymi apdovanojimus pelniusiomis saugumo savybėmis, tokiomis kaip šnipinėjan??ios programinės įrangos diegimo blokavimas naršymo metu ir nepageidaujamų iššokan??ių langų blokavimas, ta??iau dar ir apsaugo naudotojus nuo jų tapatybės vagystės, greitai informuodama juos apie svetainių įtartinumą, į tokias patekus. Siekiant apsaugoti naudotojų privatumą, šioje laidoje įjungta svetainių autentiškumo patikra pagal vietinį įtartinų svetainių sąrašą, automatiškai atnaujinamą kas valandą, užuot kaskart siuntus užklausą išorinei žiniatinklio paslaugai. Norėdami, naudotojai gali įsijungti ir išplėstinį šios paslaugos variantą – Firefox svetainių autentitkumą, prieš jas užkraudama, gali tikrinti tre??iosios šalies, pvz., Google, teikamų paslaugų pagalba. Autentiškumo patikros metu aptikus, jog lankomasi įtartinoje ar apgaulingoje svetainėje, naudotojas apie tai iškart apie tai įspėjamas, ir jam patariama, kaip elgtis.

Pasiteisinęs saugumo modelis. Atviras ir skaidrus bendruomeninis Mozilla saugumo modelis padeda užtikrinti, jog naršymas žiniatinklyje su Firefox yra kiek įmanoma saugus. Tūkstan??iai saugumo ekspertų ir patyrusių programuotojų iš viso pasaulio analizuoja ir tiria Firefox išeities tekstus, aptikdami potencialias spragas ir pažeidžiamumus, bei kartu dirba, šalindami iškylan??ias grėsmes. Šis atviras, paskirstytas ir naujoviškas požiūris į saugumą padeda iškelti naudotojų interesus ir suteikti saugiausią įmanomą patirtį žiniatinklyje.

Individualizavimas. Jokia kita naršyklė negali būti taip pritaikoma savo reikmėms, kaip Firefox 2. Tūkstan??iai papildinių, praple??ian??ių naršyklės funkcionalumą ir galimybes, įgalina vartotojus individualizuoti savo naudojamą naršyklę, pritaikant ją savo interesams ir skoniui.

Daugiau informacijos apie Mozilla Firefox 2 bei jos suteikiamą paprastesnę, greitesnę ir saugesnę patirtį žiniatinklyje, rasite adresu www.mozilla-europe.org/lt/products/firefox/features/.

Mozilla Firefox 2 galima nemokamai parsisiųsti iš www.mozilla-europe.org.

Apie Mozilla Corporation

Mozilla Corporation, visiškai priklausanti ne pelno organizacijai Mozilla Foundation (Mozilla Fondui), užduotis – kurti ir populiarinti produktus, skatinan??ius Fondo viešai iškeltus tikslus: išsaugoti pasirinkimo laisvę ir inovatyvumą internete. Milijonai žmonių visame pasaulyje mėgaujasi draugišku internetu, naudodamiesi atviro kodo Mozilla Firefox naršykle. Daugiau informacijos apie Mozilla ir jos produktus rasite adresu www.mozilla.com.

Apie Mozilla Europe

Įkurta 2004 m. sausį ilgame??ių Mozilla bendraautorių iš keleto Europos šalių, Mozilla Europe siekia prisidėti prie atviro kodo Mozilla programinės įrangos produktų populiarinimo ir vystymo. Asociacija Mozilla Europe, įsikūrusi Paryžiuje, Prancūzijoje, yra tarptautinė Mozilla Foundation narė.

Mozilla atstovas spaudai

Victoria Lefroy (FusePR) Victoria@fusepr.com

Šaltinis: www.mozilla-europe.org

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.