Siunčiami duomenys...

 

Nelauk rytojaus – deklaruok pajamas šiandien "VMI"

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 14, 17:10
  • 44719 peržiūrėjo
  • 8 komentavo
Lietuvos Respublikos herbas

Gyventojai, deklaruojantys pajamas, deklaracijas turi pateikti iki gegužės 2 dienos

Kam reikia deklaruoti pajamas?

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad gyventojai, 2006 metais gavę pajamų, nuo kurių patys privalėjo sumokėti pajamų mokestį, ir gyventojai, pretenduojantys susigrąžinti dalį per metus sumokėto pajamų mokesčio, iki šių metų gegužės 2 dienos Apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų (AVMI) teritoriniams skyriams turi pateikti metinę pajamų mokesčio deklaraciją.

Deklaracijų gali neteikti gyventojai,  2006 metais gavę tik su darbo santykiais susijusių pajamų, nuo kurių pajamų mokestis buvo išskaičiuotas ir sumokėtas į biudžetą ir neturėję išlaidų, dėl kurių galėtų susigrąžinti dalį sumokėto pajamų mokesčio.

Metines pajamų mokesčio deklaracijas už 2006 metus privalo pateikti ir tie gyventojai, kuriems tokia pareiga atsiranda dėl iki 2006 m. gruodžio 31 d. eitų pareigų, taip pat ir jų šeimos nariai. Šie asmenys kartu su pajamų mokesčio deklaracijomis privalo pateikti ir metines gyventojo (šeimos) turto deklaracijas. 

Kartu su deklaracijomis galima pateikti ir prašymus, kad iki 2 procentų sumokėto pajamų mokesčio būtų skirta paramai.

Kas gali susigrąžinti dalį pajamų mokesčio?

Dalį sumokėto pajamų mokesčio gali susigrąžinti nuolatiniai Lietuvos gyventojai, kurie 2006 metais:

  • įsigijo asmeninius kompiuterius su programine įranga ar jų elementus ir/arba interneto prieigą ir/arba interneto prieigai įrengti reikalingą  įrangą;
  • mokėjo gyvybės draudimo įmokas;
  • mokėjo palūkanas už suteiktus kreditus gyvenamajam būstui statyti arba jam įsigyti ar sumokėtas už gyvenamojo būsto lizingo (išperkamosios nuomos) palūkanas;
  • grąžino paskolas (jų dalis), skirtas studijų, kurių metu įgyjamas aukštasis išsilavinimas ir (ar) suteikiama kvalifikacija, apmokėjimui padengti;
  • mokėjo už studijas aukštojoje mokykloje, doktorantūros bei meno aspirantūros studijas;
  • mokėjo įmokas į papildomo savanoriško pensijų kaupimo fondus.

Galimybė deklaruoti nebūnant Lietuvoje

Primename, kad deklaracijas teikti elektroniniu būdu yra paprasčiau – nereikia ieškoti ir pildyti popierinės deklaracijos bei nereikia jos nešti į mokesčių inspekciją.

Norint deklaraciją užpildyti ir pateikti  elektroniniu būdu, reikia atvykti į apskrities VMI teritorinį skyrių ir pasirašyti  sutartį dėl naudojimosi Elektronine deklaravimo sistema (EDS). Bankų klientams, kurie naudojasi jų elektroninės bankininkystės paslaugomis ir nori tapti EDS vartotojais, sudaryti sutartį kur kas paprasčiau - tai padaryti galima internetu iš namų arba išvykus iš Lietuvos.

Išsamesnė informacija apie EDS yra VMI interneto svetainėje www.vmi.lt arba http://deklaravimas.vmi.lt.

Konsultacijoms ir pagalbai – Atvirų durų dekada

Jeigu gyventojas neturi galimybių ar noro deklaraciją pateikti elektroniniu būdu, jis deklaracijų formas gali atsispausdinti iš VMI interneto svetainės (www.vmi.lt) arba  jas pasiimti AVMI teritoriniuose skyriuose. Užpildytas deklaracijas reikia grąžinti teritorinio skyriaus AVMI  specialistui, kuris patikrins, ar nėra esminių klaidų (ar teisingai užrašytas asmens kodas, ar deklaracija pasirašyta ir pan.). 

Siekiant mokesčių mokėtojams suteikti kuo daugiau informacijos apie pajamų deklaravimą, balandžio 2-14 dienomis visose AVMI ir jų teritoriniuose skyriuose bus organizuojama Atvirų durų dekada. Šiomis dienomis  AVMI teritorinių skyrių darbas bus pailgintas, taip pat AVMI specialistai dirbs ir  balandžio 14 dieną. Atvirų durų dekados metu specialistai mokesčių mokėtojus konsultuos pajamų deklaravimo klausimais, o atsinešusiems reikalingus dokumentus - padės užpildyti deklaracijas. Bankų elektroninės bankininkystės klientams, jeigu jie turės prisijungimo slaptažodžius, padės deklaracijas išsiųsti elektroniniu būdu.

Atvirų durų dekados programą nuo kovo mokesčių mokėtojai galės gauti AVMI teritoriniuose skyriuose, VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. Visą aktualią informaciją apie gyventojų pajamų mokesčio deklaravimą galima gauti AVMI teritoriniuose skyriuose, paskambinus į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882, bei VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

Papildoma informacija, spausti čia... 

Šaltinis: www.vmi.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.