Siunčiami duomenys...

 

Vartotojai informuojami ir konsultuojami nemokamu telefonu 8~800 00008

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 09, 14:37

Pranešimas žiniasklaidai

2007 05 08

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pradėjo pradėjo teikti konsultacijas ir informaciją visos Lietuvos vartotojams nemokamu telefono numeriu 8~800 00008. Nurodytu numeriu nemokamai paskambinti gali visų telefono tinklų abonentai.

Prašymų ir skundų analizė rodo, kad vartotojai dar nepakankamai gerai žino savo teises ir moka jomis naudotis, todėl šiuo telefono numeriu vartotojai gali gauti informaciją, patarimus ir praktinę pagalbą, susijusią su jų teisių apsauga.

VVTAT 2006 metais gavo 7155 vartotojų skundus ir prašymus dėl vartotojų teisių pažeidimų. Maždaug kas antras iš besikreipusiųjų skundėsi dėl įsigytų ne maisto prekių netinkamos kokybės (kompiuterinės technikos, buitinės paskirties elektros prekių, baldų, drabužių, avalynės ir kt.) bei nekokybiškų paslaugų ir dėl to, kad pardavėjai ir paslaugų teikėjai nevykdė teisėtų vartotojų reikalavimų.

Vartotojai, norintys gauti informacijos, konsultacijos ir praktinės pagalbos vartotojų teisių apsaugos klausimais, numeriu 8~800 00008 gali skambinti į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 8 val iki 17 val., penktadieniais – nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. (pietų pertrauka – nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.).

Prašymus ir skundus dėl vartotojų teisių pažeidimų galima pateikti raštu Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai adresu Vilniaus g. 25, 01119 Vilnius, bei Tarnybos skyriams visose apskrityse arba, užpildžius interneto svetainėje (www.vartotojoteises.lt) patalpintą prašymo formą ir ją pasirašius, atsiųsti paštu arba faksu (8 5) 279 1466.

Kontaktinis asmuo:

Vitas Ūsas

Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos taryba

Tel.: 2121494

v.usas@nvtat.lt

„altinis: www.vartotojoteises.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.