Siunčiami duomenys...

 

UAB „Forum Cinemas“ liepos mėnuo rekordinis

  • Vakarai LT
  • 2007, rugpjūčio 14, 11:21

Pranešimas spaudai

2007 m. Rugpjūčio 14 d.

Viena didžiausių filmų platinimo kompanijų Baltijos šalyse UAB „Forum Cinemas“ praneša, kad liepos mėnuo buvo itin sėkmingas. Paskutinį liepos savaitgalį kino teatruose apsilankė rekordinis žiūrovų skaičius.

 „Forum Cinemas“ generalinis direktorius Arūnas Baltrušaitis praneša, kad šių metų liepos mėnesį „Forum Cinemas“ sulaukė virš 217 200 žiūrovų. Vien per paskutinį liepos mėnesio savaitgalį „Forum Cinemas“ kino teatruose apsilankė 37911 žiūrovų, ir tai sudaro pusę visų 2006m. liepos mėnesio žiūrovų. Bendrai Lietuvoje šiuo metu  „Forum Cinemas“ užima 67% kino rinkos.

Absoliutus savaitgalio filmas rekordininkas buvo „Simpsonai“. Iš viso šią nuotaikingą animacinę komediją visoje Lietuvoje jau pamatė 86 608 žiūrovai. Liepos mėnesį „Simpsonai“ buvo pats žiūrimiausias filmas Kaune, tuo tarpu Vilniaus žiūrovai labiau norėjo pamatyti specialiųjų efektų kupiną „Transformerių“ filmą. Būtent šie du filmai buvo labiausiai žiūrimi Lietuvoje. Abu filmus pamatė virš 75000 kino gerbėjų.

Arūnas Baltrušaitis džiaugiasi, kad birželio mėnesį „Forum Cinemas“ sulaukė rekordinio lankytojų skaičiaus, tačiau liepos mėnuo pranoko visus lūkesčius. „Ne paslaptis, kad oro permainos taip pat teigiamai atsiliepia kinui. Saulėtos dienos visus kviečia prie jūros, o apsiniaukusios – į kino sales. Įtakos turėjo ir kruopščiai parinkti filmai, sėkmingas repertuaras. Ir vis populiarėjantis žmonių įprotis laisvalaikį praleisti kino teatre”, – komentuoja Arūnas Baltrušaitis.

Apie UAB „Forum Cinemas"

UAB „Forum Cinemas“ kino rodymo ir platinimo veikla užsiima nuo 1994 metų. Lietuvoje bendrovė platina kompanijų „20th Century Fox“, „Buena Vista International“, „United International Pictures“ bei „Paramount Pictures International“ studijų filmus.

Nuomos ir savininko teisėmis įmonė valdo Vilniaus kino centrus „Coca-Cola Plaza”, „Forum Cinemas Akropolis” ir „Forum Cinemas” Kaune bei užima 67% visos Lietuvos kino rinkos.

Šis kino centrų tinklas veikia visose Baltijos šalyse ir Suomijoje bei planuoja plėsti savo veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje. Lietuvoje „Forum Cinemas“ per metus parodo daugiau kaip 300 kino filmų.

Dainius Beržinis 

UAB „Forum Cinemas”

„altinis: www.forumcinemas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.