Siunčiami duomenys...

 

Liepą „flyLAL – Lithuanian Airlines“ gavo 1,56 mln. litų pelno

  • Vakarai LT
  • 2007, rugsėjo 17, 10:04

Pranešimas žiniasklaidai

2007 rugsėjo 17 d.

Vieną aktyviausių mėnesių aviacijoje nacionalinė oro bendrovė „flyLAL – Lithuanian Airines“ uždirbo 1,56 mln. litų pelno, t.y. 537 tūkst. litų daugiau nei jo gauta tuo pačiu metu pernai. Pajamos, palyginti su 2006 m. liepa išaugo 4,4 proc.

„Liepa ir rugpjūtis paprastai būna pelningiausi mėnesiai metuose. Prasidėjus vasaros atostogų bumui išauga ne tik reguliariųjų, bet ir užsakomųjų reisų paklausa“, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Tadas Pukšta.

Pajamos liepą atitinkamai išaugo iki 25,4 mln. litų, o „flyLAL – Lithuanian Airlines“ įsipareigojimai sumažėjo 13 proc.

„Kaip ir buvo planuota, liepos pabaigoje technikos departamentas atskirtas į atskirą įmonę „flyLAL Tecnics“. Aviakompanijos departamente dirbę žmonės perėjo į naujai įsteigtą bendrovę, todėl dalis liepą gauto pelno buvo skirta nepanaudotų darbuotojų atostoginių išmokoms“, – teigia T.Pukšta.

Nuo balandžio mėnesio šiemet pelną skaičiuojanti aviakompanija per balandį-liepą gavo beveik 1,8 mln. litų grynojo pelno, kai tuo tarpu pernai buvo patirtas beveik 1,9 mln. litų nuostolis. Pernai pirmąjį pelną aviakompanija gavo tik liepos mėnesį.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.