Siunčiami duomenys...

 

Vokietijos teisės centre – mokslo metų atidarymas

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 05, 16:03

Pranešimas spaudai

2007 10 05

Vakar Vilniaus universiteto Teisės fakultete iškilmingu atidarymu naujieji mokslo metai prasidėjo ketvirtajai Vokietijos teisės centro programos dalyvių laidai.  

2007-2009 metų paskaitų kursą ketina lankyti apie 40 klausytojų. Tai buvę ir esami Vilniaus universiteto Teisės fakulteto ar kitų aukštųjų mokyklų studentai, nusprendę dvejus metus savo žinias gilinti Vokietijos ir Europos Sąjungos teisės srityje. Dvidešimties intensyvių kursų atskirų teisės šakų tematika paskaitas skaitys ir praktiniams užsiėmimams vadovaus J. W. Goethe Universiteto (Frankfurtas prie Maino) dėstytojai.

Programos dalyviams, įvykdžiusiems nustatytus reikalavimus, bus išduodamas bendras J.W. Goethe Universiteto ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetų sertifikatas, kuris teisinėje bendruomenėje vertinamas kaip puiki rekomendacija.

Šiemet atidarymo ceremoniją savo apsilankymu pagerbė Vokietijos ambasadorius Volker Heinsberg, J. W. Goethe Universiteto Teisės fakulteto profesorius ir šio centro vienas įkūrėjų Helmut Kohl, kiti svečiai, taip pat Teisės fakulteto dėstytojai ir vadovai.

Vokietijos teisės centras Vilniuje įkurtas 2001 metais, vadovaujantis bendradarbiavimo protokolu, pasirašytu tarp Vilniaus universiteto Teisės fakulteto, Johann Wolfgang Goethe Universiteto Teisės fakulteto ir Vokietijos tarptautinio teisinio bendradarbiavimo fondo. Jis buvo įsteigtas, atsižvelgiant į prioritetines Lietuvai bei Universitetui mokslinės veiklos kryptis bei Lietuvos integracinius procesus į Europos Sąjungą.

Vokietijos teisės mokykla – viena iš keturių mokyklų-centrų, veikiančių Teisės fakultete kaip papildomos programos, norintiems gilinti žinias užsienio valstybių teisės srity.

Haroldas Šinkūnas

Vokietijos teisės centro direktorius

„altinis: www.vtc.tf.vu.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.