Siunčiami duomenys...

 

„Kryptis – namo“: Už pastangas grąžinti lietuvius į Lietuvą „TeliaSonera“ įteiks 20 tūkst. litų premiją

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 09, 11:28

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. spalio 9 d.

Didžiausia Skandinavijos bei Baltijos šalių regiono telekomunikacijų kompanija „TeliaSonera“ pradėjo įgyvendinti projekto „Kryptis – namo“ antrąjį etapą. Jo metu 20 tūkst. Lt premija bus įteikta bet kuriai Lietuvos ar užsienio organizacijai ar asmeniui, kuris savo veikla labiausiai prisideda prie svetur gyvenančių lietuvių susigrąžinimo arba piliečių išlaikymo šalyje.  

„Būdami Baltijos šalių telekomunikacijų rinkos lyderiais esame suinteresuoti regiono ekonomine gerove bei jaučiame pareigą prisidėti prie darnaus jo vystymosi. Aktyvių gyventojų emigracija tapo aštria problema ne tik verslui, bet visai visuomenei, todėl siekiame konkrečiais veiksmais prisidėti prie jos sprendimo“, - pabrėžia „TeliaSonera“ Mobiliojo ryšio paslaugų padalinio valdybos primininkas Kennethas Karlbergas (Kenneth Karlberg).

„Pirmajame etape apdovanojome savo iniciatyva į Lietuvą grįžusį dirbti mokslininką. Dabar bus renkamas fizinis asmuo ar organizacija, kurie skatina kitus lietuvius sugrįžti ar likti tėvynėje. Galimus laureatus siūlys ne tik suburta Premijos Komisija – savo kandidatūras raginame teikti ir pačias organizacijas bei fizinius asmenis. Pretendentus taip pat gali registruoti ir tretieji asmenys“, - sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Antrajame etape kandidatai gali registruotis arba būti registruojami iki šių metų lapkričio 16 dienos. Iki gruodžio pradžios Premijos Komisija iš visų pretendentų išrinks ir paskelbs nugalėtoją, kuriam ir bus įteikta kompanijos „TeliaSonera“ įsteigta 20 tūkst. Lt premija. Komisiją sudaro žymūs visuomenės veikėjai Algimantas Čekuolis, Voldemaras Chomičius, Leonidas Donskis, Halina Kobeckaitė, Antanas Kulakauskas, Gitanas Nausėda, Romas Sakadolskis ir Virginijus Savukynas.

Premijos Komisijos nariai jau pasiūlė keletą galimų asmenų ir organizacijų, kurios pretenduos į „Kryptis – namo“ antrojo etapo premiją. Tarp jų – Lietuvos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Vygaudas Ušackas, publicistas ir istorijos profesorius Egidijus Aleksandravičius. Į premiją taip pat pretenduos Švietimo ir mokslo ministerija, visuomeninė organizacija „Junior Chamber International" bei Užupio gimnazija, kurios mokiniai rašo laiškus emigrantams, ragindami juos sugrįžti namo.

Informaciją apie projektą „Kryptis – namo“, jo nuostatus ir Komisijos sudėtį galima rasti internete adresu www.teliasonera.com/destinationhome. Pateikti paraiškas Komisijai kandidatai gali per programos koordinatorių Aistį Zabarauską elektroniniu paštu aistis@integrity.lt.

Projektu „Kryptis – namo“ kompanija „TeliaSonera“ ragina Lietuvos verslą, valdžią, visuomenines organizacijas bei privačius asmenis aktyviau įsitraukti į tėvynainių susigražinimo veiklą. Projektas buvo pradėtas 2006 m. gruodį, o birželio mėnesį, pasibaigus pirmajam etapui, 100 tūkst. litų stipendija skirta biochemikui Daumantui Matuliui, svetur išdirbusiam 11 metų.

Apie „TeliaSonera“

Šiaurės Europos ir Baltijos šalių telekomunikacijų lyderė – įmonių grupė „TeliaSonera“užima stiprias pozicijas Eurazijos, Turkijos ir Rusijos rinkoje bei valdo dinamišką mobiliojo ryšio operatorių Ispanijoje. „TeliaSonera“ teikia patikimas, novatoriškas ir nesudėtingai naudojamas paslaugas balso, vaizdo, pramogų, duomenų ir informacijos perdavimui. 2006 metais „TeliaSonera“  pajamos siekė 91 mlrd. Švedijos kronų (apie 34,58 mlrd. litų), o 2007-ųjų metų kovo mėnesio pabaigoje 15-oje šalių bendrovė turėjo per 100 milijonų vartotojų. Daugiau informacijos apie „TeliaSonera“ galite rasti internete www.teliasonera.com.

Aistis Zabarauskas

„Integrity PR“

Projektų direktorius,

„altinis: www.teliasonera.com

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.