Siunčiami duomenys...

 

Savo būstui lietuviai vis dažniau renkasi spalvotus langus

  • Vakarai LT
  • 2007, spalio 09, 11:41

Pranešimas spaudai

2007 m. Spalio 9 d.

Renkantis langus lietuviams vis svarbesnė yra jų spalva.Tokias tendencijas įžvelgia langų gamintoja bendrovė "Fauga". Bendrovės duomenimis, spalvotų langų poreikis auga kasmet. Tą liudija pastarųjų dviejų metų statistika: 2006 metais jie sudarė apie trečdalį langų. Prognozuojama, kad 2007 metais jų dalis dar išaugs.

"Neveltui sakoma, kad lietuviai - viena iš labiausiai gamtą mylinčių tautų. Šis bruožas pastebimas ir Lietuvos gyventojų langų pirkimo ypatybėse. Tarp lietuvių populiariausios medžio imitacijos spalvos. Taip pat mėgstami ir vienos spalvos (monochrominiai) langai, ypač įvairūs pilki atspalviai labai tinkantys modernios architektūros namams", - pasakojo pardavimų direktorius Arvydas Gavėnavičius.

 Šiuolaikiniai langai gali būti skirtingų spalvų iš abiejų pusių arba tik iš vienos, todėl juos įsigiję pirkėjai gali derinti skirtingas vidaus ir išorės spalvas. Tai labai patogu tiems, kurie nori, kad jų langai derėtų ir prie kambario interjero, ir prie namo fasado spalvos.

Bendrovės konsultantai pastebi ir langų didėjimo tendenciją. Jei anksčiau vidutinis langas būdavo  2,1-2,2 kv.m., tai dabar jis pasiekė jau 2,3 kv.m. Taigi, vidutinis lango plotas išaugo apie 5-10 proc. Pakito ir langų formos. Jos tampa įvairesnės, labiau pritaikomos prie būsto.

Visos šios naujovės dažniausiai diegiamos naujakurių, kurie įsikuria naujos statybos namuose. Pasak specialistų, tai natūralu, nes naujos statybos būste paprastai projektuojami didesni langai, taip pat įstiklinamos lodijos, langų rėmai derinami prie pastato fasado.

Manoma, kad spalvotų langų išpopuliarėjimui įtakos turi didėjantis pragyvenimo lygis, taip pat tautiečių noras išsiskirti, būti originaliais. Šias tendencijas stipriai veikia ir kintančios architektūros mados, kurios lemia kokie langai bus suprojektuoti.

Apie UAB "Fauga":

1993 metais veiklą pradėjusi UAB "Fauga" buvo pirmoji modernių pakeliamų garažo vartų importuotoja ir tiekėja Lietuvoje bei viena pirmųjų plastikinių langų gamintojų. Šiuo metu bendrovė "Fauga" turi plačiausią nuosavą langų, vartų ir durų prekybos tinklą Lietuvoje ir yra viena didžiausių plastikinių langų gamintoja.

Bendrovė "Fauga" atstovauja vieną didžiausių Vakarų Europos garažo vartų gamintoją "Novoferm GmbH". Be to, jau penkerius metus nuosavame "Faugos" ceche iš vokiškų medžiagų, naudojant kompanijos "Novoferm" technologiją, renkami garažo vartai "Termo".

Šiuo metu "Faugos" įmonių grupėje dirba 470 žmonių.

Rita Bačinskienė

marketingo skyrius

UAB „Fauga“

„altinis: www.fauga.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.