Siunčiami duomenys...

 

Tarptautinės studentų dienos stipendijoms už įvairius pasiekimus - 17 000 litų

  • Vakarai LT
  • 2007, lapkričio 19, 18:37

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. lapkričio 15 d.

Lietuvos studentų atstovybių sąjungos iniciatyva 17 000 litų už geriausius pasiekimus įvairiose srityse Tarptautinės studentų dienos proga skirta Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų stipendijomis. Sprendimą paskatinti studentus 500 litų šventinėmis stipendijomis, 2007 m. rugpjūčio 4 dieną vienbalsiai priėmė LSAS taryba. 

"Tikimės, kad ši pirmą kartą Lietuvoje įgyvendinama iniciatyva išaugs į tradiciją, kuomet visos studentų atstovybės ne tik savo veikla, bet ir kitais būdais skatins studentų motyvaciją siekti aukščiausių studijų, mokslo, kūrybiškumo ir visuomeninių rezultatų", - apie iniciatyvą pasakoja Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentė Indrė Vareikytė.

Konkursus Tarptautinės studentų dienos stipendijoms laimėti surengė LSAS vienijamos studentų atstovybės. Kiekviena iš jų turėjo galimybę savo aukštojoje mokykloje suformuoti kriterijus, pagal kuriuos bus atrenkami konkursų laimėtojai.

Dalis Studentų atstovybių skyrė stipendijas studentams su negalia, už geriausius studijų, mokslo pasiekimus, sportinę bei  visuomeninę veiklą, aukštosios mokyklos vardo garsinimą, kitos studentus atstovaujančios organizacijos, skatindamos studentų kūrybiškumą rengė teminius fotografijos, trumpametražius filmų, esė konkursus.   

Stipendijas laimėjusius studentus ketinama pasveikinti iškilmingame Tarptautinės studentų dienos renginyje, kuris lapkričio 16 d. 13.00 – 14.30 val. vyks Vilniaus universitete (Saulėtekio al. 9, JR 8 auditorijoje).

Renginyje jau antrus metus iš eilės bus įteikiamos ir specialios metinės stipendijos studentams, laimėjusiems UAB „Microsoft Lietuva“ konkursus.

Apie Lietuvos studentų atstovybių sąjungą:

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) vienija 26 Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų atstovybes, atstovauja daugiau nei 100 000 Lietuvos studentų interesams nacionaliniu ir tarptautiniu lygmeniu. Organizacija yra grupės už Nacionalinio susitarimo įgyvendinimo įgyvendinimą, Žinių ekonomikos forumo, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, Europos studentų sąjungos narė.

Sima Vaškelytė

www.lsas.lt

„altinis: www.lsas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.