Siunčiami duomenys...

 

Klientai "Eurovaistinėse" aptarnaujami greičiau

  • Tomas Padrieza
  • 2006, sausio 26, 12:34

"Eurovaistinėse" keleriopai pagreitėjo klientų aptarnavimo sparta ir pagerėjo kokybė, įdiegus apskaitos ir verslo valdymo sistemą "Microsoft Business Solutions - Navision".

Pernai metais visos šalyje veikiančios "Eurovaistinės" buvo sujungtos į vieningą informacinį tinklą ir įdiegta apskaitos ir verslo valdymo sistema "Microsoft Navision". Sistemą diegė verslo valdymo sprendimų bendrovė "Sonex sistemos".

"Nauja sistema visiškai pateisino bendrovės lūkesčius - ne tik padidino įmonės veiklos efektyvumą, bet ir paspartino klientų aptarnavimą vaistinėse, pagerino farmacinių paslaugų kokybę", - sako UAB "Eurofarmacijos vaistinės" IT departamento direktorius Seitumeras Čurlu.

Naujosios sistemos naudingumą pajuto pirmiausiai klientai - dabar "Eurovaistinių" pirkėjai, atsiskaitantys elektroninėmis banko kortelėmis, aptarnaujami 10 kartų greičiau. Taip pat buvo įdiegtas technologinis sprendimas, leidžiantis apskaityti kompensuojamus vaistus. Dėl to klientai su receptais "Eurovaistinėse" aptarnaujami 3 kartus greičiau.

"Eurovaistinių" integravimas į vieną informacinę sistemą suteikia galimybes automatizuoti duomenų srautus. Kitaip tariant, informacija iš kiekvienos vaistinės automatiškai elektroniniu būdu patenka centriniam biurui. Tai padeda išvengti techninio darbo, pagreitina duomenų apdorojimą ir analizę",- vaistinių integravimo priežastis aiškina S. Čurlu. Vien bendrovės IT palaikymo kaštai sumažėjo 2 kartus.

Pasak. S. Čurlu, naujojoje informacinėje sistemoje buvo įdiegti pirkimų ir pardavimų, sandėlių valdymo, ilgalaikio turto apskaitos, atsargų valdymo moduliai.

"Naudojantis "Microsoft Navision" sistema taupome veiklos kaštus, greičiau įvertiname pirkėjų poreikius, užtikriname efektyvų vaistų ir medicininių prekių tiekimą, todėl turime geresnes sąlygas tenkinti klientų lūkesčius - pasiūlyti dar patrauklesnes kainas ir klientų poreikius atitinkančias farmacines paslaugas", - sako UAB "Eurofarmacijos vaistinės" IT departamento direktorius S.Čurlu.

"Microsoft Navision" diegimas "Eurovaistinėse" - tai iki šiol didžiausias farmacijos verslo valdymo projektas Lietuvoje. Jo metu verslo valdymo sprendimų bendrovė "Sonex sistemos" įdiegė sprendimą 200 vaistinių visoje šalyje. Šiuo metu sistema naudojasi daugiau nei 1100 "Eurovaistinių" darbuotojų. Sistema nuolat tobulinama, ieškoma dar efektyvesnių sprendimų klientų aptarnavimui gerinti. Į projektą iš viso investuota 1,1 mln. litų. Planuojama, kad jis atsipirks per 6 mėnesius.

Pirmajame projekto įgyvendinimo etape apskaitos ir verslo valdymo sistema "Microsoft Navision" įdiegta Lietuvoje, šiuo metu sistemos diegimo darbai įpusėjo Latvijoje, planuojama sistemą adaptuoti ir Estijoje. Dėl dydžio ir įgyvendinimo spartos korporacija "Microsoft" šį bendrą verslo valdymo sprendimų bendrovės "Sonex sistemos" ir UAB "Eurofarmacijos vaistinės" projektą įvertino kaip vieną sėkmingiausių Baltijos šalyse.

„altinis:

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.