Siunčiami duomenys...

 

UAB "Mars Lietuva" pajamos 2009 m. augo 5,5 proc. iki 467,96 mln. litų

  • Vakarai LT
  • 2010, gegužės 13, 16:57
  • 46230 peržiūrėjo
  • 0 komentavo
Mars Lietuva

Viena iš didžiausių maisto pramonės įmonių Lietuvoje – UAB “Mars Lietuva” 2009 m. pardavė produkcijos už 467,96 mln. litų arba apytiksliai 5,5% daugiau nei atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Reikšmingai augo ir pajamos už bendrovėje pagamintą produkciją: jos siekė 391 mln. litų.

Viena iš didžiausių maisto pramonės įmonių Lietuvoje, bei viena iš didžiausių įmonių Vakarų Lietuvos regione, UAB “Mars Lietuva” sugebėjo sėkmingai atsispirti visuotinėms rinkos nuosmukio tendencijoms.

Bendrovės pardavimo pajamos per 2009 m. sudarė 467,96 mln. litų, arba 5,5% daugiau nei atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, kuomet pardavimo pajamos siekė 443,3 mln. litų. Būdama viena iš didžiausių gamintojų maisto pramonės segmente, UAB “Mars Lietuva” praėjusiais metais pagamino virš 80 000 tonų produkcijos (3% mažiau nei 2008-aisiais), kuri vertine išraiška daugiau nei 10% pranoko pajamas gautas už 2008 m. bendrovėje pagamintą produkciją, ir siekė 391 mln. litų. Pardavimo vertę augino daugiau nei 14% kilusios produktų kainos svarbiausiose eksporto rinkose, bei didesnės pridėtinės vertės, naujų produktų gamybos įsisavinimas. UAB “Mars Lietuva” eksportuoja didžiąją dalį savo pagamintos produkcijos: Baltijos šalyse parduota tik 0.5% 2009 m. gamykloje Lietuvoje pagamintų produktų. Daugiau nei 95% produktų eksportuojama į 20 ES šalių, likusieji – į NVS šalis, Norvegiją bei Šveicariją. 2009 m. beveik keturis kartus išaugo eksportas į Prancūziją, dvigubai į Daniją tuo tarpu svarbiausia eksporto rinka, kuriai teko per 50% eksporto apimčių, liko Jungtinė Karalystė.

UAB “Mars Lietuva” gamina maistą gyvūnams augintiniams, taip pat Lietuvoje parduoda iš kitų “Mars” korporacijos gamyklų įvežamus gyvūnams augintiniams skirtus produktus, šokoladinius saldumynus, ryžius bei padažus. UAB “Mars Lietuva” dirba 874 nuolatiniai darbuotojai.

“Džiaugiamės su kaupu įgyvendinę savo 2009 m. keltus planus, toliau didinę gamybos efektyvumą, klientų pasitenkinimo bei kokybės rodiklius. Ypač džiaugiamės tuo, kad praėjusiais metais gamykloje neturėjome nė vieno darbo saugos incidento. Bendrovės veikla praėjusiais metais buvo pelninga, o tai leidžia optimistiškai žvelgti ir į 2010-uosius,- sakė UAB “Mars Lietuva” generalinė direktorė Aušra Žemaitienė.- “Praėjusiais metais sėkmingai išlaikėme ne tik gamybos bei pardavimo apimtis, bet ir toliau investavome į esamų linijų modernizavimo, automatizavimo, energijos resursų taupymo, darbo aplinkos gerinimo projektus, taip pat naujų įrenginių, kurie, gamykloje bus įdiegti šiemet, įsigijimą. Investicijos į ilgalaikį materialųjį turtą 2009 metais iš viso sudarė 16, 6 mln. Lt.”.

2009 m. UAB “Mars Lietuva” verslo ir vadybos praktika pelnė tarptautinį pripažinimą. Kovą bendrovė kartu su visomis “Mars” korporacijos įmonėmis pelnė “Gallup geriausios darbovietės” prizą, balandį – tapo pirmąja Lietuvos bendrove apdovanota pagrindiniu Europos Sąjungos saugos ir sveikatos darbe agentūros prizu, rugsėjį – pelnė “Nacionalinį kokybės prizą”.

Už sėkmingą dialogą su visuomene ir jaunimo humaniškumo ugdymą 2010-ųjų balandį Jungtinių tautų vystymo programos organizuojamuose Nacionaliniuose socialiai atsakingo verslo apdovanojimuose bendrovė pelnė “Metų bendruomeniškiausios įmonės” titulą užsienio kapitalo įmonių kategorijoje.

Apie “Mars, Incorporated”

1911 metais įkurta šeimos valdoma bendrovė “Mars, Incorporated” apima šešias veiklos sritis: šokoladinių saldumynų, produkcijos gyvūnams augintiniams, maisto produktų, gėrimų gamybos, taikomųjų mokslo tyrimų, o nuo 2008 m. – kartu su “Wrigley” – kramtomosios gumos bei nešokoladinių saldumynų. “Mars, Incorporated” turi 230 padalinių 68 šalyse, įskaitant 135 gamyklas. Kompanijos produkcija vartojama daugiau kaip 180 pasaulio šalių, metinė apyvarta viršija 28 milijardus JAV dolerių. Kompanijoje dirba daugiau kaip 65 tūkst. darbuotojų.

Apie “Mars Lietuva”

1993 m. „Mars Lietuva“ pradėjo savo veiklą Klaipėdoje. Nuo 1999 m. maistą gyvūnams augintiniams gaminanti „Mars Lietuva“ gamykla ir pagrindinė bendrovės buveinė veikia Gargžduose, nedideliame Vakarų Lietuvos miestelyje, 15 km nuo Klaipėdos. Klaipėda – trečias pagal dydį Lietuvos miestas ir neužšąlantis Baltijos jūros uostas.

„Mars Lietuva“ pardavimo ir rinkodaros skyrius įsikūręs Lietuvos sostinėje Vilniuje, 300 km į rytus nuo Gargždų.

„Mars Lietuva“ bendrovėje dirba daugiau kaip 900 žmonių. Ji – didžiausia Baltijos šalyse gyvūnų augintinių maisto gamintoja, kurios metinės produkcijos apimtys siekia 100 000 tonų. PEDIGREE®, WHISKAS®, KITEKAT®, EXELCAT®, SHEBA® ir CESAR® drėgno gyvūnų augintinių maisto asortimentą sudaro daugiau kaip 130 rūšių produktų, pateiktų įvairiomis pakuotėmis: maišeliai, skardinės, plastikiniai indeliai. Visa tai gaminama Gargžduose ir tiekiama į daugiau kaip 20 Vakarų, Vidurio Europos bei NVS šalių.

Gamyklai išduoti ISO 9001, HACCP ir ISO 14001 atitikties sertifikatai.

Be minėto gyvūnų augintinių maisto, bendrovė organizuoja prekybą šiais pasaulyje gerai žinomais „Mars, Incorporated“ produktais: saldumynais ir ledais MARS®, SNICKERS®, TWIX®, BOUNTY®, MILKY WAY®, M&M’S®, ryžiais ir padažais UNCLE BEN’S®, gyvūnų augintinių priežiūrai skirtais FROLIC®, CATSAN® ir NATUSAN®.

„Mars Lietuva“ pirmauja pagal maisto gyvūnams augintiniams ir šokoladinių batonėlių pardavimus Lietuvoje. SNICKERS® – vienas populiariausių šokoladinių batonėlių šalyje.

„Mars Lietuva“ – nuolat verslą plečianti bendrovė, kurioje diegiamos pažangiausios technologijos, taikomi racionalios vadybos principai. Įmonės veikla buvo įvertinta Nacionaliniu kokybės prizu. Bendrovė rūpinasi darbo vietų saugumu, darbuotojų gerove ir jų kvalifikacijos kėlimu, ji pirmoji ir vienintelė iš Lietuvos įmonių pelnė Europos saugos ir sveikatos darbe agentūros (EU-OSHA) rengiamo Europos gerosios praktikos konkurso apdovanojimą.

Laikydamiesi tvarios plėtros principų vartotojams siūlome visame pasaulyje populiarius produktus, kurie tikrai suteiks džiaugsmingų akimirkų.

Šaltinis: www.manager.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.