Siunčiami duomenys...

 

Kaip bendrauti įvairių tipų žmonėms?

  • Vakarai LT
  • 2020, rugpjūčio 17, 22:04
  • 61875 peržiūrėjo
  • 1 komentavo

 

Dalykiniai susitikimai, derybos, bendravimas su kolegomis ir pavaldiniais ne visada būna sklandūs. Dažnai susišnekėti trukdo skirtingi charakterio bruožai. Kaip bendrauti įvairių tipų žmonėms?

Iš tiesų, bendraujant su skirtingų tipų žmonėmis, svarbu pasirinkti tinkamą bendravimo būdą. Jei pašnekovas:

  • Kalbus, bendraujantis

    Šnekus žmogus labiau atskleidžia savo padėtį ir poreikius, tačiau yra rizika, kad pokalbis nukryps į šalį. Pirmiausia leiskime tokiam žmogui kalbėti, bet neįsivelkime į šalutines temas, raskime sau naudingų aspektų ir juos plėtokime. Jeigu pradedama šokinėti nuo temos prie temos, užduokime kryptingų klausimų. Pabaigoje apibendrinkime pokalbį, pabrėždami tai, dėl ko buvo susitarta.

  • Nekalbus

    Nekalbaus pašnekovo poziciją ir poreikius sunku suprasti. Svarbiausia - užmegzti asmeninį ryšį. Būkime kantrūs. Iš pradžių pateikime klausimų, į kuriuos galima būtų atsakyti taip arba ne. Paskui ieškokime pašnekovui patrauklių temų, būkime atviresni, nei įprasta per dalykinius susitikimus, kol pašnekovas "atsivers".

  • Visažinis

    Toks pašnekovas stengiasi pasirodyti ekspertu. Norint užmegzti su juo ryšį, svarbu atidžiai klausyti ir pripažinti pašnekovo kompetenciją, rodyti pagarbą ir negailėti komplimentų ("Jūsų patirtis tokia didelė...", "Jūs gerai išmanote…").

  • Priešgyna

    Kartais tenka susidurti su priešiškais ar nemandagiais žmonėmis. Svarbiausia - nepasiduoti norui atsilyginti tuo pačiu, arba atvirkščiai - nusileisti. Išlikime ramūs, malonūs. Jei pašnekovas šiurkštus, geriausia jį ignoruoti - praleisti įžeidimus negirdomis. Kalbėkime tik apie dalyko esmę: pavyzdžiui, "kuriuos pasiūlymo punktus dar reikėtų aptarti", "ką Jūs pasiūlytumėte?"

 

Visą straipsnį "Kaip bendrauti su įvairių tipų žmonėmis?" skaitykite: https://manager.lt/kaip-bendrauti-su-ivairiu-tipu-zmonemis/

 

Šaltinis: manager.lt/kaip-bendrauti-su-ivairiu-tipu-zmonemis/

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.