Siunčiami duomenys...

 

Dėl siūlymų, taikyti prekybos laiko apribojimus alkoholiniams gėrimams, pateikimo

  • Vakarai LT
  • 2007, sausio 22, 16:44

Pranešimas spaudai

2007 m. sausis 22 d., Klaipėda

Lietuvos Smulkiųjų Verslininkų ir Prekybininkų Asociacija(LSVPA), svarstant Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo 18; 34 straipsnių pakeitimo projektą, teikė savo siūlymus ir nuomonę, kad galiojusiu įstatymu, Didmeninės ir mažmeninės prekybos alkoholio produktais licencijų išdavimo taisyklėmis, Kontrolės ir priežiūros funkcijų vykdymų užsiimančioms  valstybės institucijoms ar Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu, savivaldybėms suteikiama pakankamai teisių kontroliuoti, reguliuoti, tvarkyti ir įtakoti,savivaldybės teritorijoje vykdomą prekybą alkoholiniais gėrimais ar užtikrinti viešą tvarką mieste. Asociacija savo siūlymus grindė tuo, kad priimti pakeitimai gali įtakoti verslo subjektų konkurencinius interesus, asmens ūkinės veiklos laisvės apribojimus ir ribojimų taikymą garantuojant vienodas sąlygas visiems verslo subjektams.

 LSVPA mano, kad įsigaliojus Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo 18; 34 straipsnio pakeitimams ir savivaldybės teisei riboti prekybos laiką alkoholiniais gėrimais, savivaldybių Tarybų priimti sprendimai, šiuo klausimu, turėtų būti itin pagrįsti. Siekiant išvengti prieštaravimų tarp verslo subjektų, konkurencinių konfliktų ar interesų, verslo subjektų diskriminavimo, ar nepagrįsto šio įstatymo nuostatų taikymo o, taip pat ir visuomenės nepasitenkinimo Asociacija siūlo:

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai šiuo klausimu surengti susitikimą-diskusiją į kurį būtų pakviesti verslo asocijuotų struktūrų, visuomenės, suinteresuotų institucijų atstovai ir paruošti prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimų taikymo tvarkos ir kriterijų projektą, kuris kaip bendras siūlymas, būtų teikiamas Savivaldybės Tarybai svarstyti. Esame įsitikinę, kad tokiu būdu priimta vieša ir bendra nuomonė ne tik mažintų priešpriešą tarp verslo subjektų ir visuomenės, bet ir didintų pasitikėjimą valdžios institucijomis ir jų priimtais sprendimais.

Prašome apsvarstyti mūsų siūlymą ir apie priimtą sprendimą informuoti raštu.

Lietuvos Smulkiųjų Verslininkų

ir Prekybininkų Asociacijos

pirmininko pavaduotojas

Donatas Botyrius

„altinis: www.vakarai.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.