Siunčiami duomenys...

 

Lietuvos Rusų sąjungos Klaipėdos skyriaus kreipimasis

  • Vakarai LT
  • 2007, sausio 28, 19:01

Kreipimasis

2007 01 28, Klaipėda

  • Lietuvos Respublikos prezidentui,
  • Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkui,
  • Klaipėdos miesto merui,
  • Klaipėdos savivaldybės administracijai,
  • Spaudai

Gerbiamas Prezidente, Seimo pirmininkas, Klaipėdos miesto meras,

Klaipėda, nuo  senų laikų buvo tolerancijos ir nacionalinės santaikos simboliu. Labai skaudu, kad paskutiniu metu mes, - Klaipėdos rusakalbiai, vis dažniau susiduriam su  netolerancija ir nepagarba. Ypač skaudu, kad taip elgiasi ne neformalios nacionalistinės grupuotės, bet miesto administracija.

Ilgą laiką kentėjom ignoravimą ir tylias patyčias, tačiau dabar norim prašyti jūsų pagalbos. Sausio 28 ąją dieną, Klaipėdos miesto II pasaulinio karo veteranams – svarbi data. Ši diena minima Klaipėdos miesto išvadavimo nuo fašistų data. Šiai progai norėjome padovanoti mūsų senoliams šventę ir nušviesti dangų šventiniu fejerverku. Deja miesto valdininkams neužteko net mėnesio  parūpinti leidimą šiam renginiui. Nesinori tikėti, bet viskas byloja apie tai, jog leidimas pagerbti veteranus buvo neišduotas sąmoningai. Norint pažeminti mus LRS narius, ir paniekinti kovojusius prieš fašistinę Vokietiją žmonių atminti.   Mums gaila, kad demokratiškoje Klaipėdoje, valdžios struktūrose gimsta nesantaikos ir nacionalizmo kirminas.

Gerbiami Klaipėdos savivaldybės darbuotojai, drausdami bei trukdydami mums minėti mūsų kultūrai svarbias datas miesto valdininkai ne tik žemina visa rusų diasporą, bet ir parodo nesveiką pavyzdį ne formalioms nacionalistinio požiūrio grupuotėms.  

Gerbiamas Prezidente, Seimo pirmininkas, Klaipėdos miesto meras, prašome Jūsų išsiaiškinti ar buvo pateisinamas delsimas išduoti leidimą naudoti pirotechninius gaminius Sausio 28 - osios dienos įvykiams pagerbti.

Pagarbiai,

LRS Klaipėdos skyriaus pirmininkas,

Večeslavas Titovas

Tel.: 869931026

„altinis:

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.