Siunčiami duomenys...

 

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga verslininkus ir mokslininkus kviečia bendradarbiauti

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 06, 18:22

Pranešimas spaudai

2007 vasario 5 d.

Klaipėdos mokslų ir technologijų parkas bendrai diskusijai kviečia Klaipėdos regiono verslininkus ir mokslininkus. Vasario 8 dieną Klaipėdos mokslo ir technologijų parke ketinama  aptarti tarpusavio bendradarbiavimo galimybes, mokslinio potencialo ir moderniųjų technologijų pritaikymą versle.

„Šiais laikais, kai sparčiai modernėja technologijos, skatinti verslininkų ir mokslininkų dialogą ypač svarbu. Pasaulinė praktika rodo, jog tada, kai verslo idėjoms pasitelkiamas mokslinis potencialias, didėja pramonės ir kitų ūkio šakų konkurencingumas. Taip yra keliama ir inovacijų kultūra“, – sakė  klaipėdietė, Valstiečių liaudininkų frakcijos Seime seniūnė Aldona Staponkienė.

Į Klaipėdos mokslo ir technologijų parke organizuojamą diskusiją atvyks ir LR ūkio ministras Vytas Navickas. Jo teigimu, Lietuva negali pasigirti didžiuliais gamtos ištekliais, šalyje nėra ir pramonės gigantų, tad pasak ministro, lietuviai turėtų dėti kuo didesnes pastangas plėtoti savo verslą pasitelkiant moderniąsias technologijas ir mokslą.. 

„Akivaizdu, kad Lietuvoje verslininkai pamažu suvokia, jog norint sukurti pelną nešantį verslą, nepakanka turėti galingos darbo jėgos ir kapitalo. Naujos technologijos, mokslininkų idėjos, pritaikytos versle, tampa vienu iš sėkmės garantų plečiant savo verslą ne tik Lietuvoje, bet ir žengiant į užsienio rinkas“, – teigė V. Navickas

Verslininkams pasinaudoti galimybėmis kurti verslą pasitelkiant mokslinį potencialą, pasak A.Staponkienės, šiandien nėra sudėtinga.

„Su verslininkais ir mokslininkais diskutuosime Klaipėdos mokslo ir technologijų parke – vietoje, kur verslas ir mokslas yra vienas šalia kito. Tai puikus pavyzdys, jog dirbant kartu galima pasiekti džiuginančių rezultatų – verslą čia plėtoja dvylika įmonių ir viešųjų įstaigų. Ateityje tokių mokslo ir technologijų parkų Lietuvoje bus dar daugiau – tai numatyta Lietuvos ekonomikos plėtros iki 2015 metų ilgalaikėje strategijoje“,  – pasakojo Valstiečių liaudininkų frakcijos Seime seniūnė.

LVLS organizuojama diskusija vyks 2007 vasario 8 dieną, 14 val. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (H. Manto g. 84).

„altinis: Vakarai.LT

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.