Siunčiami duomenys...

 

Elektroninis deklaravimas – greičiau, paprasčiau, patikimiau, VMI

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 14, 17:15

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau - VMI) primena, kad deklaruoti pajamas elektroniniu būdu yra greičiau, paprasčiau ir patikimiau nei pildyti deklaraciją popieriuje. Šiais metais gyventojams pateikiamos dvi naujovės – tai preliminariai užpildyta deklaracija bei galimybė deklaruoti pajamas el. būdu neturint kompiuterio ar interneto prieigos. Norint pasinaudoti naujovėmis reikės tapti Elektroninės deklaravimo sistemos (EDS) vartotojams.

Galimybė pateikti deklaraciją bet kuriuo paros metu

Deklaruoti pajamas elektroniniu būdu galima naudojantis VMI Elektroninio deklaravimo sistema (jungtis adresu: http://deklaravimas.vmi.lt arba per VMI interneto svetainę www.vmi.lt).

Teikdami deklaracijas elektroniniu būdu gyventojai gali naudotis patogiomis deklaracijų pildymo ir tikrinimo priemonėmis; taip pat operatyviai gauti elektroninį pranešimą apie deklaracijos priėmimo rezultatus, rastas klaidas (neatitikimus) ir peržiūrėti jau anksčiau pateiktų deklaracijų priėmimo istoriją.

 Be to, elektroniniu būdu pateikta ir teisingai užpildyta deklaracija yra greičiau apdorojama VMI informacinių sistemų, todėl norintiems pasinaudoti pajamų mokesčio lengvatomis atsiranda galimybė greičiau susigrąžinti dalį sumokėto pajamų mokesčio.

Norint deklaraciją užpildyti ir pateikti naudojantis EDS, reikia pasirašyti sutartį dėl jos naudojimosi. Bankų klientams, kurie naudojasi jų elektroninės bankininkystės paslaugomis, tai padaryti kur kas paprasčiau -  internetu. Naudotis EDS ir pateikti deklaracijas internetu galima ir jungiantis per bankų elektroninės bankininkystės darbalaukius. Beje, naudojantis elektroninės bankininkystės paslaugomis deklaracijas galima pateikti ir nebūnant Lietuvoje.

Nesinaudojantiems bankų elektroninės bankininkystės paslaugomis sutartį galima pasirašyti atvykus į apskrities VMI teritorinį skyrių.

Naujovė – preliminariai užpildyta deklaracija

Šiais metais mokesčių mokėtojams, EDS vartotojams, bus pateikiamos preliminariai užpildytos deklaracijos. Numatoma, kad šiose deklaracijose bus įrašytos su darbo santykiais susijusios pajamos bei išlaidos, apie kurias VMI informuoja tretieji šaltiniai (kompiuterių pardavėjai, draudimo bendrovės ir pan.) bei mokesčius išskaičiuojantys asmenys – darbdaviai. 

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet EDS vartotojai duomenis apie savo per 2006 metus gautas su darbo santykiais susijusias pajamas bei patirtas išlaidas (kompiuteriui, studijoms, draudimui ir pan.) galės pamatyti prisijungę prie EDS – ši informacija nuo kovo  bus pateikta skyrelyje „Informacija vartotojams“, „Pažymos“.  Tai gerokai palengvins deklaracijų pildymą ir leis išvengti klaidų. 

Primename, kad gyventojai elektroninę deklaraciją taip pat gali atsiųsti elektroniniu paštu adresu deklaracija@vmi.lt ar perduoti tiesiogiai apskrities VMI aptarnavimo padalinio darbuotojui kompiuterinėje duomenų laikmenoje (diskelyje arba kompaktinėje plokštelėje).

Mokesčių mokėtojo elektroniniu būdu pateikta mokesčio deklaracija turi tokią pat juridinę galią kaip ir mokesčių mokėtojo pasirašyta. Pateikus mokesčio deklaraciją elektroniniu būdu, šios deklaracijos popieriuje teikti nereikia.

Taip pat šiais metais  gyventojams, neturintiems namuose kompiuterio ar interneto, deklaruoti pajamas el. būdu bus suteikta galimybė Viešosios interneto prieigos taškuose (VIPT). Minėti VIPT įkurti visose šalies seniūnijose. VIPT paslaugos nemokamos, daugelio VIPT kuratoriai bus apmokyti mokesčių inspekcijos specialistų, todėl galės konsultuoti gyventojus, norinčius pajamas deklaruoti el. būdu.

Daugiau apie E-deklaravimą, spausti čia... 

„altinis: www.vmi.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.