Siunčiami duomenys...

 

Didžiausias Pabaltijo šalyse medienos drožlių plokščių fabrikas pradeda veiklą

  • Vakarai LT
  • 2007, vasario 20, 17:25

Pranešimas spaudai

2007 02 20

UAB „Vakarų medienos grupė“ (VMG) įmonė „Girių bizonas“ įgyvendino vieną didžiausių Lietuvos vyriausybės ir ES struktūrinių fondų remiamą projektą. Projekto bendra vertė per 200 mln. litų, beveik 46 mln. litų skirti iš Europos regioninės plėtros fondo.

Šiuolaikiškas, 8,75 ha teritoriją užimantis septynių pastatų kompleksas, pastatytas per rekordiškai trumpą laiką - vienerius metus. Fabrikui pradėjus veikti pilnu pajėgumu, per metus čia bus pagaminama 460 tūkst. kub. metrų medienos drožlių plokštės (MDP). Apie 80 procentų pagamintos produkcijos bus parduodama Lietuvos rinkoje. Čia pagaminamos produkcijos kiekis visiškai patenkins sparčiai besiplečiančios šalies baldų pramonės poreikius. MDP gamybai bus naudojama vietinė žaliava.

Fabrikas aprūpintas pačia pažangiausia, pasaulyje gerai žinomų kompanijų Siempelkamp, Buttner, GreCon ir kitų pagaminta technologine įranga. Fabrike sumontuota naujausia į atmosferą išmetamo oro ir garų valymo įranga. Fabriko gamybos procese atsisakyta deginti mazutą ir vietoj jo naudojamos gamtinės dujos. Tuo tikslu į Kazlų Rūdą buvo nutiestas dujotiekis, kuris dabar dujomis aprūpina ir miestelio gyventojus.

„Tai šiuolaikiškiausias tokio tipo fabrikas Pabaltijo šalyse. Tikimės, kad mūsų specialistai greit įsisavins modernias technologijas ir planuojame, kad jau šiemet naujojo fabriko gamyba pasieks apie 300 tūkst kub. metrų MDP“- sako UAB „Girių bizonas“ direktorius Laimas Devetinas.

Naujasis fabrikas ženkliai padidins „Girių bizono“ metinę apyvartą. Pasak direktoriaus, planuojama, kad jau šiemet įmonės apyvarta išaugs beveik dvigubai ir sieks apie 200 mln. litų, lyginant su 2006 metų apyvarta, kai ji, neaudituotais duomenimis, buvo 108 mln. litų.

Naujasis fabrikas dirbs keturiomis pamainomis. Viso čia dirbs 125 žmonės, iš jų 100 – gamyboje.

Violeta Ulevičienė,

VMG atstovė ryšiams su visuomene

„altinis: www.mediena.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.