Siunčiami duomenys...

 

Žurnalo „Biuro administravimas“ anonsas , kovas Nr.3

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 10, 18:20

Straipsnių anonsai:

Rasa STEPAITYTĖ, uždarosios akcinės bendrovės „Rūdininkų pietų stalas“ restorano PRONTO direktoriaus pavaduotoja, nuo mažens svajojo būti siuvėja. Dar nesulaukusi pilnametystės, gavusi oficialų mamos leidimą, įsidarbino siuvykloje. Dirbo ir mokėsi. Visada norėjo būti savarankiška ir išlaikyti save pati.

Tylią, ramią merginą, iš kurios žodžio neištrauksi (tokia ji laikė save), gyvenimas stumtelėjo išbandyti dar vieną profesiją. Šiandien ją galima pavadinti karjeros moterimi, pradėjusia nuo paties žemiausio karjeros laiptelio ir kantriai kopusia aukštėliau. Tačiau ji iš tų, kuriems nesunku vėl nusileisti ant paties žemiausio laiptelio ir ranka rankon padirbėti su tais, kuriuos moko. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje NUO ADATOS IKI… DIREKTORIAUS PAVADUOTOJOS KĖDĖS.

***

Norite pakilti karjeros laiptais? Jaučiate, kad esate pasirengę prisiimti didesnę atsakomybę? Turite užtektinai vidinių resursų keisti darbo profilį? Norite naujovių? Jei galite rinktis, tai įgyvendinti bandykite dabartinėje įmonėje. Ne vien todėl, kad kilimas karjeros laiptais ten, kur jus jau pažįsta, yra lengvesnis. Tiesiog ir patiems bus lengviau apsispręsti, ko norite ir ką galite, nes gerai jausite tiek vidines, tiek išorės teikiamas galimybes. Tereikės sau ir kitiems atsakyti į kelis klausimus ir imtis veiksmų. Plačiau apie tai – straipsnyje KARJEROS GALIMYBĖS DABARTINIAME KOLEKTYVE.

***

Radę patrauklų darbo pasiūlymą, daugelis iš mūsų susiduria su nemaža problema – kaip tinkamai parašyti gyvenimo aprašymą (CV) ir motyvacinį laišką, sudominti būsimą darbdavį. Jokia kita tema interneto portaluose, spaudoje tikriausiai nesulaukia tokio dėmesio kaip ši: gausu įvairių patarimų, kokia turėtų būti CV struktūra, kaip pateikti savo duomenis, ką reikėtų pabrėžti ir ką diplomatiškai „paslėpti“. Tačiau, nepaisant to, karjeros konsultacijų metu pastebėta, kad pirmas sakinys vis tiek būna tas pats: „Patarkite, kaip tai daryti.“ Taigi šiame straipsnyje, remiantis savo patirtimi ir konkrečiais pavyzdžiais, norėtųsi dar kartą priminti, į ką reikėtų atkreipti dėmesį rašant išskirtinį CV. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje GERA PRADŽIA – PUSĖ DARBO: KAIP TINKAMAI PARAŠYTI GYVENIMO APRAŠYMĄ IR MOTYVACINĮ LAIŠKĄ (I).

***

Administratorė yra arčiausiai vadovo esantis žmogus – ji mato vadovą kasdien. Taigi nori nenori jai tenka susitaikyti su jo reikalavimais, kaprizais ir užgaidomis. Nuo to, kaip sėkmingai ji tai padarys, gali priklausyti jos darbo sėkmė ir net atlyginimo dydis. O kad būtų lengviau susigaudyti, pasitaikančius vadovų tipus pabandykime suklasifikuoti. Vadovų tipologijos vertingumas – tai galimybė jums prognozuoti tą ar kitą vadovo reakciją ir jo elgesį įvairiose situacijose. Apie tai skaitykite straipsnyje „MANO VADOVAS NEPANAŠUS Į KITUS...“

Šiame numeryje skaitykite:

KARJERA

Evelina Rajackaitė. Nuo adatos iki... direktoriaus pavaduotojos kėdės

Jelena Us. XXI amžiaus moteris

Vilma Daubarienė. Kaip profesionaliai aptarnauti skirtingos elgsenos klientus

Evelina Kavaliauskaitė. Karjeros galimybės dabartiniame kolektyve

INFORMACINĖS TECHNOLOGIJOS

Jolanta Mačėnienė. Biuro reikmenų paketas OpenOffice.org (1)

SAVIŠVIETA

Birutė Ryvitytė. Anglų kalbos praktinė pamoka (III)

DOKUMENTŲ VALDYMAS

Rasa Grigonienė. Atostogų įsakymai (I dalis)

Birutė Vilčiauskaitė. Gera pradžia – pusė darbo: kaip tinkamai parašyti gyvenimo aprašymą ir motyvacinį laišką (I dalis)

TEISĖ

Daiva Kecorytė. Reglamentų naujienos

KANCELIARINĖS KALBOS PATARIMAI

Lina Kizelytė. Įsimintiniausių rašybos klaidų, daromų rengiant dokumentus, atmintinė

PSICHOLOGIJA

Rasa Kučinskienė. „Mano vadovas nepanašus į kitus...“

Dovilė Klimaitė. Kaip bendrauti sunkiomis dienomis

BIURAS

Sonata Gruodytė. Persikraustymas – chaosas ar naujas iššūkis? – pilna straipsnio versija: http://www.vakarai.lt/article.php?id=75  

SVEIKATA

Danguolė Maciūnaitė. Racionalus darbo ir poilsio režimas – našaus darbo prielaida

LAISVALAIKIS

Jadvyga Miniotaitė. Jo didenybė parašas

Ramunė Tolvaišytė. Pagrindinis Vladimiro Nabokovo romanas – jo romanas su sekretore, kuri... vėliau tapo jo žmona

Anekdotai

Kito numerio temos:

– Ciklas „Klientų aptarnavimas įvairių paslaugų įmonėse“

– Atostogų įsakymai (II dalis)

– Gera pradžia – pusė darbo: kaip tinkamai parašyti gyvenimo aprašymą ir motyvacinį laišką (II dalis)

– Kad pasitarimas būtų efektyvus

– Susitikimų protokolas: bendravimo pradžia

Plaukai – svarbi įvaizdžio dalis

 

„altinis: www.paciolis.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.