Siunčiami duomenys...

 

Steigiama nauja užsakomųjų skrydžių bendrovė „flyLAL charters“

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 16, 07:57

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. kovo 15 d.

Nuo 2008 m. aviakompanijos „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vykdomus užsakomuosius reisus perims naujai steigiama įmonė „flyLAL charters“. Pati aviakompanija ateityje planuoja vykdyti tik reguliariuosius reisus. Įmonė „flyLAL charters“ kaip ir aviakompanija priklausys tai pačiai bendrovei „flyLAL Group“.

„Kaip jau esame deklaravę, skirtingas veiklas siekiame atskirti į skirtingas bendroves. Turime planų, kaip išplėsti užsakomųjų skrydžių veiklą, tačiau to padaryti neatskyrus jų nuo reguliariųjų reisų nebūtų galimybių. Paprastai aviakompanijos be sudėtingos kaštų struktūros dar turi sutartis su aljansais, kitomis organizacijomis, atskirais atvejais verslą visiškai be reikalo gali veikti politiniai aspektai“, - sako „flyLAL Group“ valdybos narys Gediminas Žiemelis.

Pasak jo, atskyrus nesusijusias veiklas, atsiranda geresnės aplinkybės vystyti verslą – savarankiškumas, aiškūs finansai ir savikaina, valdymo struktūra, orientuojamasi į pagrindinę veiklą.

Kaip jau buvo skelbta, aviakompanijai „flyLAL – Lithuanian Airlines“ priklausantis mokymo centras ir technikos departamentas nuo gegužės pradžios taip pat bus perkelti į atskiras ir jau seniau registruotas bendroves „flyLAL Training Centre“ ir „flyLAL Technics“. Individualią veiklą pradedančios bendrovės bus 100 proc. valdomos „flyLAL Group“ ir bus grupės sudėtyje.

Ateityje „flyLAL Group“ žada įsteigti daugiau naujų įmonių, tačiau jose jau bus vystomos naujos veiklos.

Apie „flyLAL Group“

„flyLAL Group“ priklauso bendrovės „flyLAL – Lithuanian Airlines“, „BPC Travel“, „flyLAL Technics“, aviakompanijos „flyLAL Training Centre“, „Passenger Terminal“ bei naujai steigiama „Aviation assets management“.

Patikslinus „flyLAL Group“ (buvusio „LAL investicijų valdymo“) akcininkų struktūrą, tiesiogiai, netiesiogiai ir per dukterines įmonės elektronikos sprendimų įmonė „Fima“ kontroliuoja 30 proc., investicijų „ŽIA valda“ – 45 proc., o įmonė „Sanitex“ – 25 proc. „flyLAL Group“ akcijų.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.com

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.