Siunčiami duomenys...

 

Populiariausiu metu kelionės į Turkiją jau beveik išgraibstytos

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 23, 14:47

Pranešimas žiniasklaidai

2007 03 23

Kelionių agentūra „BPC Travel“, remdamasi bendra kelionių operatorių rezervavimo sistema, pastebi, kad į pamėgtą Turkijos Antalijos regioną gegužei, birželio pradžiai ir liepai jau rezervuota iki 98 proc. poilsinių kelionių. Planuodami atostogas lietuviai šiemet suskubo pasinaudoti kelionių operatorių siūlomomis išankstinio pirkimo nuolaidomis, o atostogausiantys gegužę - dar ir ne sezono kainomis viešbučiuose.

„Turkija lietuviams jau yra gerai pažįstama ir pamėgta šalis, todėl stengiamasi keliones įsigyti iš anksto su didžiulėmis nuolaidomis“, - sako kelionių agentūros „BPC Travel“ generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis. Rezervuojantiems keliones šią ir kitą savaitę kelionių operatoriai dar taiko iki 20 proc. nuolaidos. Atostogas suplanavusieji anksčiau šiuo metu gali džiaugtis sutaupę net iki 30 proc. kelionės išlaidų.

Didžiausio lietuvių išankstinio susidomėjimo sulaukė kelionės į Turkiją gegužės pabaigoje ir birželio pirmoje pusėje – kai kuriomis dienomis 128 vietų lėktuvuose jau tėra likusios po vieną ar dvi laisvas vietas. „Tuo metu viešbučiuose dar galioja mažesnės kainos, nes vasaros sezonas prasideda tik nuo birželio antrosios pusės ir tęsiasi iki rugpjūčio pabaigos“, - sako G.Aukštuolis.

Vidutinė oro temperatūra gegužės mėnesį Antalijoje yra 26, vandens - 20 laipsnių šilumos, birželį – pora laipsnių aukštesnė. „Ne sezono metu viešbučiai siūlo visas paslaugas, tačiau dar nebūna visiškai užpildyti, tad turistai populiariuose kurortuose gali jaustis laisviau“, - lietuvių vertinamus atostogų gegužę ir birželį pranašumus vardija kelionių agentūros „BPC Travel“ vadovas.

Statistikos departamento duomenimis, iš atostogaujančių ne Europos šalyse absoliuti dauguma – net 94,5 proc. - Lietuvos gyventojų renkasi Turkiją. Iš viso praėjusių metų sausio – rugsėjo mėnesiais šalies išvykstamojo turizmo kelionių operatoriai į pamėgtus Turkijos kurortus skraidino 31,1 tūkst. lietuvių.

Ateityje vis daugiau poilsinių kelionių, pasak G.Aukštuolio, bus rezervuojama gerokai iš anksto. „Keleiviai jau žino - kaip ir pigius lėktuvų bilietus, taip ir keliones geriausia įsigyti prieš kelis mėnesius ar pusmetį, jei tik galima tiksliai suplanuoti atostogų laiką ir biudžetą“, - sako „BPC Travel“ generalinis direktorius.

Tendencija rezervuoti vasaros keliones iš anksto pradėjo ryškėti dar pernai – praėjusią vasarą į populiarius Turkijos, Ispanijos kurortus kelionės būdavo išperkamos likus mėnesiui iki skrydžio. „Nespėjusiems tekdavo atostogauti trumpiau ar ilgiau, nei ketinta, nes norimu metu jau nebebūdavo likę vietų arba lėktuve, arba viešbučiuose“, - sako G.Aukštuolis.

Šio atostogų sezono naujiena - nuo gegužės kelionių operatoriai į Turkiją organizuoja skrydžius kasdien, tad atsiranda galimybė lanksčiau rinktis kelionių laiką. Taip pat jau galima visus metus ilsėtis Egipto kurortuose, kur iki šiol vasarą tekdavo skristi per Varšuvą.

„Be Turkijos lietuviai taip pat mėgsta poilsiauti Kretoje, Kipre, daug keliauja į Kroatijos kurortus, - sako kelionių agentūros vadovas. – Populiaru atostogas praleisti Bulgarijoje, ši kelionė ypač tinka šeimoms su mažais vaikais, nes skrydis trunka tik šiek tiek daugiau nei dvi valandas“. Kelionių agentūra „BPC Travel“ taip pat siūlo keliones į Rodą, Chalkidikę Graikijoje, Ispaniją, Tunisą.

Per praėjusių metų sausio-rugsėjo mėnesius, Statistikos departamento duomenimis, į užsienį išvyko 191,8 tūkst. Lietuvos gyventojų, pasinaudojusių šalies kelionių operatorių paslaugomis. Tai 25% daugiau nei per tą patį 2005 metų laikotarpį

Apie kelionių agentūrą „BPC Travel“

UAB „BPC Travel“ – viena didžiausių Lietuvos kelionių agentūrų, parduodanti lėktuvų, traukinių, autobusų, keltų bilietus ir teikianti visas kelionių organizavimo paslaugas. „BPC Travel“ skyriai veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kasdien “BPC Travel” gali aptarnauti daugiau nei 300 klientų. 2006 metais „BPC Travel“ organizavo brangiausią kelionę už 75 tūkst. litų vienam asmeniui.

Rita Norutienė

RsVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

Gvidas Aukštuolis

UAB „BPC Travel“

generalinis direktorius

„altinis: www.bpctravel.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.