Siunčiami duomenys...

 

„flyLAL – Lithuanian Airlines“ ir toliau skraidins į Dubliną

  • Vakarai LT
  • 2007, kovo 30, 10:22

Pranešimas žiniasklaidai

2007 kovo 29 d.

Vasaros skrydžių sezonu nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines” priėmė sprendimą ir toliau vykdyti reguliariuosius skrydžius Vilnius – Dublinas. Skrydžiai bus vykdomi tris kartus per savaitę.

„Atlikę keleivių srautų rinkos analizę ir įvertinę orlaivių parko panaudojimo galimybes,  nusprendėme vasaros metu ir toliau vykdyti reguliariuosius skrydžius į Dubliną. Airijoje gyvena nemažai mūsų tautiečių, kuriems norime užtikrinti patogų susisiekimą su artimaisiais, gyvenančiais Lietuvoje. Šia kryptimi nevykdysime skrydžių tik gegužės mėnesį, kuomet statistiškai keliaujančių į/iš Dublino būna itin mažai“, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Saulius Stasiūnas.

Reguliarieji reisai iš Vilnius į Dubliną bus vykdomi, tuo pačiu grafiku kaip ir žiemos sezoną – kiekvieną pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį. Orlaiviai iš Lietuvos sostinės kils 22:55 val. Iš Dublino skrydžiai bus organizuojami antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais 01:05 val.

Kovo 25 d. naująjį skrydžių sezoną pradėjusi aviakompanija vasaros sezonu nebevykdys reguliariųjų reisų Palanga – Dublinas. S.Stasiūno teigimu, keleiviai jau informuojami apie skrydžio atšaukimą, jiems siūloma kelionės alternatyvą arba pinigų grąžinimas.

„Kadangi iš Palangos oro uosto skrydžių į Dubliną be mūsų aviakompanijos nevykdo nei viena oro bendrovė, keleiviams, jau įsigijusiems bilietus, siūlomas skrydis į Dubliną iš Vilniaus“, – teigia S.Stasiūnas.

 Pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą, skrydžio atšaukimo atveju, pirmiausiai aviakompanijos privalo keleiviui pasiūlyti kelionės alternatyvą ir tik jei ji keleiviui nėra tinkama – grąžinti pinigus.

Prasidėjus naujajam skrydžių sezonui, aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ siūlo 4 naujas reguliariųjų reisų kryptis bei dar patogesnį tvarkaraštį. Reguliariųjų reisų sąrašą papildė šie skrydžiai: Palanga – Talinas, Vilnius – Talinas, Vilnius – Hamburgas, Vilnius – Hanoveris.

„Nemažo dėmesio turėtų sulaukti nauji skrydžiai Talino kryptimi. Bendraudami su verslo atstovais, pastebėjome, jog neretai į Vilnių darbo reikalais keliaujama vienai dviem dienoms ir verslo kelionėms vis dažniau renkamasi kelionė oro transportu. Tai išties gerokai patogesnis ir greitesnis susisiekimo būdas tarp šių Baltijos šalių. Kelionė į Vilnių mašina užtrunka mažiausiai 9 valandas, kai lėktuvu jį galima pasiekti vos per valandą“, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovas Saulius Stasiūnas.

Didžiausia staigmena naująjį skrydžių sezoną laukia keliaujančių į Milaną, Briuselį ir Maskvą. Visiems keliaujantiems šiomis kryptimis „flyLAL – Lithuanian Airlines“ pasiūlys nemokamą maitinimą.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.