Siunčiami duomenys...

 

„Klaipėdos kartonas“ operatyviai likvidavo avariją nuotekų trasoje

  • Vakarai LT
  • 2006, spalio 20, 12:11

Spalio 19 d. atliekant planinį profilaktinį remontą AB „Klaipėdos kartonas“ nuotekų perpumpavimo į valymo įrengimus linijoje įvyko techninio vandens nutekėjimas. Avarija buvo operatyviai likviduota ir teršalai į Smiltelės upę nepateko.

Kaip informavo AB „Klaipėdos kartonas“ generalinis direktorius Arūnas Pasvenskas, ketvirtadienį apie 17 val. atidarius šulinį, esantį  Klaipėdos Minijos ir Smiltelės gatvių sankryžoje, pastebėta, kad per nuorinimo ventilio tarpinę veržiasi vanduo. Tuo metu buvo atliekamas spaudiminės nuotekų linijos profilaktinis patikrinimas. Specialistai iš karto ėmėsi avarijos padalinių likvidavimo, tačiau nepavykus iš karto sutvarkyti pramuštą tarpinę, vandens debitas padidėjo ir nuotekos pradėjo veržtis per šulinį į šalia esančią pievą.

Dėl įvykio operatyviai buvo informuoti Klaipėdos aplinkosaugos specialistai, kurie įvertino avarijos padarinius. Į pievą ištekėjusį technologinį vandenį surinko speciali bendrovių „Švaros diena“ ir „Klaipėdos vandenys“ technika. Operatyviai pastačius pylimus, nuotekų tekėjimas buvo blokuotas, į Smiltelės upelį  nuotekos nepateko.

Avarija buvo likviduota spalio 20 d. 00.50 val.

Daugiau informacijos

AB „Klaipėdos kartonas“ inžiniere ekologė

Rita Liakstutytė

tel. 8 46 395616

„altinis: www.kartonas.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.