Siunčiami duomenys...

 

„flyLAL – Lithuanian Airlines“ pervežė daugiausia keleivių

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 05, 11:57

Pranešimas žiniasklaidai

2007 gegužės 4 d.

Nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines“ pirmąjį šių metų ketvirtį tapo daugiausia keleivių iš Lietuvos skraidinusia oro bendrove. Iš Vilniaus ir Palangos oro uostų keleivius skraidinanti aviakompanija sausį – kovą pervežė 107,6 tūkst. keleivių, t.y. 18 proc. daugiau nei pernai.

Per pirmuosius šių metų mėnesius „flyLAL – Lithuanian Airlines“ tapo lydere ne tik lyginant pervežtą keleivių skaičių, bet ir skaičiuojant keleivių srauto augimą. Oficialiais Lietuvos oro uostų pateiktais duomenimis, aviakompanija „airBaltic“ iš Lietuvos šiemet skraidino 101,5 tūkst. (11 proc. daugiau nei pernai).

Pirmąjį šių metų ketvirtį „flyLAL – Lithuanian Airlines“ reisų skaičių padidino iki 1139, t.y. 13,7 proc. daugiau nei tuo pačiu 2006 m. laikotarpiu. Orlaivių užimtumas kovą, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 7,6 proc. iki 66,9 proc.

 „Netrukus atnaujinsime savo orlaivių parką, kuris leis patenkinti ypač sparčiai augantį užsakomųjų reisų poreikį. Ketvirčio rezultatai leidžia tikėtis įgyvendinti užsibrėžtą tikslą ir šiemet keleivių skaičių padidinti 30 proc.“, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovas Saulius Stasiūnas.

Kovo pabaigoje pradėjusį naująjį skrydžių sezoną, aviakompanija šiemet keleivių skaičių tikisi padidinti iki 600 tūkst. Balandžio – spalio mėnesiais iš viso aviakompanija planuoja įvykdyti 2909 reguliariuosius ir užsakomuosius skrydžius.

Apie „flyLAL – Lithuanian Airlines“

Šiuo metu 100 proc. Lietuvos nacionalinio vežėjo AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų valdo bendrovė „flyLAL Group“. Pagrindinė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veikla – keleivių skraidinimas, krovinių ir pašto siuntų gabenimas reguliariaisiais ir užsakomaisiais reisais.

Bendrovė tiesiogiai iš Vilniaus ir Palangos reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 18 pagrindinių Europos miestų. Kartu su bendrojo kodo partneriais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ keleiviams suteikia galimybę iš Vilniaus nuvykti į daugiau kaip 500 pasaulio miestų. Nuo 2006 vasario 1 d. tinklapyje www.flylal.com/lt startavo internetinės bilietų prekybos sistema.

Eglė Gabrytė

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovė

„altinis: www.flylal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.