Siunčiami duomenys...

 

Kauno laukia naujų aukščiausios klasės biurų spurtas

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 08, 10:04

Pranešimas žiniasklaidai

2007 05 08

Nekilnojamojo turto agentūros „ŽIA valda real estate“ ekspertai pastebi, kad Kauno naujų biurų ir administracinių patalpų pasiūla smarkiai atsilieka nuo kitų rinkos segmentų – iki šiol laikinojoje sostinėje neveikia nė vienas A klasės reikalavimus atitinkantis verslo centras. Tokių patalpų poreikio neatitinkanti pasiūla laiko aukštas biurų nuomos kainas.

“Kauno naujų biurų ir administracinės paskirties patalpų rinka ir toliau atsilieka nuo Vilniaus, tačiau sparčiai plečiasi, – sako „ŽIA valda real estate“ direktoriaus pavaduotoja ir neseniai atidaryto įmonės Kauno padalinio vadovė Gintarė Mikučionytė. – Šiuo metu pradėtas statyti pirmasis Kaune A klasės reikalavimus atitinkantis verslo centras, kuriame jau išnuomota beveik 80 proc. patalpų“.

„Naujiems A klasės biurams Kaune yra didelė paklausa, nors šiame mieste, priešingai nei sostinėje, verslininkai vis dar labiau linkę turėti nuosavas nedideles patalpas, negu nuomotis biurus miesto centre, senamiestyje, naujuose ar rekonstruotuose verslo centruose“, – pastebi Gintarė Mikučionytė.

Pasak „ŽIA valda real estate“ specialistų, pagrindiniai verslo centrų klientai – didesnės Lietuvos ir užsienio įmonės, jų filialai, atstovybės. „Joms plečiant savo veiklą taip pat augant kitoms šalies įmonėms, kurios kurs savo atstovybes ir filialus Kaune, didės naujų aukštos klasės verslo centrų poreikis“, – prognozuoja nekilnojamojo turto agentūros Kauno skyriaus vadovė. 

Pasiūlius rinkai pakankamai biurų ir administracinių patalų, nekilnojamojo turto specialistai prognozuoja nuomos kainų Kaune stabilizavimąsi. „Tačiau to galima laukti ne anksčiau kaip po 2-3 metų, nes dabar pradėjus vykdyti projektus, tiek laiko užimtų detaliojo plano derinimas, pastato projektavimo, statybos ir realizavimo darbai“, – teigia G.Mikučionytė.

Šiuo metu A klasės biurų Kaune nuoma yra 55 – 80 Lt/kv.m per mėnesį, B klasės biurų patalpas galima išsinuomoti už 32 – 40 Lt/kv.m per mėnesį. Vilniuje analogiškų biurų kainos yra tik 8 - 10 proc. didesnės – nauji A klasės biurų patalpų nuomos sandoriai sudaromi už 62-80 Lt/kv.m, B klasės biurai nuomojami po 32 – 45 Lt/kv.m.           

Šiais metais Kauno rinkai ketinama pasiūlyti 3.500 kv.m naujų biurų ir administracinių patalpų. Per praėjusius metus laikinojoje sostinėje buvo pastatytas vienas naujas 4.000 kv.m verslo centras ir vienas rekonstruotas. Šio verslo centro plotas siekė 5.500 kv.m. Kad būtų patenkinta auganti aukščiausios klasės biurų patalpų paklausa Kaune reiktų pastatyti dar maždaug 6.000 – 10.000 kv.m modernių biurų.

 Apie „ŽIA valda real estate“

Viena didžiausių nekilnojamojo turto kompanijų UAB „ŽIA valda real estate“ 2006 metais sudarė sandorių už 536,13 mln. litų, tai 5,4 karto daugiau nei 2005-aisiais. Praėjusių metų bendrovės apyvarta buvo 1,1 mln. litų. Bendrovės klientai – per 1000 Lietuvos ir užsienio fizinių ir juridinių subjektų. „ŽIA valda real estate“ biurai šiuo metu veikia Vilniuje ir Kaune, iki rudens ketinama atidaryti biurą Klaipėdoje, vėliau – Panevėžyje ir Šiauliuose. Agentūra dirba ketvirtus metus ir teikia visas nekilnojamojo turto paslaugas. 

Rita Norutienė,

„Baltic Media Partners“ projektų vadovė

„altinis: www.ziareal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.