Siunčiami duomenys...

 

Moksleiviai maitins PLC „Mega“ akvariumo ryklius

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 11, 09:35

Pranešimas žiniasklaidai

2007 05 11

Didžiausią iki šiol prekybos centre įrengtą jūrinį akvariumą Europoje turintis prekybos ir laisvalaikio centras „MEGA“ gegužės ir birželio mėnesiais kviečia moksleivius į profesionalių biologų vedamas ekskursijas apie povandeninį pasaulį.

Pasak PLC „MEGA“ konsultuojančių ir prižiūrinčių VšĮ „Baltic Aquarium Services“ specialistų, moksleiviai akvariume galės pamatyti daugiau nei 30 skirtingų tropinių žuvų rūšių bei patys pamaitinti vienintelius Baltijos šalyse dviejų rūšių ryklius.

„Norime supažindinti moksleivius su povandeniniu pasauliu, jo gyventojais ir paslaptimis, paskatinti juos domėtis gyvūnais bei skatinti gerbti gyvąją gamtą. Tam ir buvo sumanytas šis projektas.

Džiaugiamės, jog jis sulaukė didelio dėmesio ne tik iš Kauno ir Kauno rajono, bet ir iš Kėdainių bei Marijampolės. Norinčių dalyvauti moksleivių užsiregistravo daugiau nei tikėtasi. Planuojame organizuoti papildomas ekskursijas ne tik moksleiviams, bet ir suaugusiems“, - sakė PLC „MEGA“  rinkodaros direktorius Dainius Kalina.

PLC „MEGA“ akvariumas yra aukščiausias Lietuvoje – įrašytas į Lietuvos rekordų knygą. Jo aukštis siekia 10 metrų, apima prekybos centro du aukštus. Į tokį aukštį – ant akvariumo viršaus –  moksleiviai bus keliami stebėti žuvų maitinimo. Vaikai galės stebėti kaip šeriamos žuvys ir patys jas šers.

Ekskursijos dalyviai apžiūrės ir technines akvariumo patalpas, kurios ne mažiau įdomios. Jose pamatys kaip veikia akvariumą palaikanti įrangą, dirba prižiūrintys specialistai. „Ekskursijos dalyviai galės pamatyti tas vietas, į kurias bet kuris PLC „MEGA“ lankytojas patekti negali“ – teigė PLC „MEGA“ rinkodaros direktorius Dainius Kalina.

170 tūkst. litrų PLC „MEGA” akvariume gyvena daugiau kaip 800 jūrinių žuvų iš Ramiojo, Atlanto, Indijos vandenynų ir Raudonosios, Viduržemio, Karibų jūrų. Jas pamatyti moksleiviai galės ne tik paskutiniais mokslo metų mėnesiais – ekskursijas planuojamos atnaujinti rugsėjį.

Ekskursijos pabaigoje kiekvienas moksleivis bus išlydimas su PLC „MEGA“ atminimo dovanėlėmis, o kiekvieną mėnesį viena klasė burtų keliu laimės kelionę į Lietuvos jūrų muziejų visai klasei.

Apie PLC „MEGA“

 PLC „MEGA“ – vienas didžiausių Lietuvoje prekybos ir laisvalaikio centrų, įsikūręs Kaune, automagistralių Vilnius – Klaipėda ir Via Baltica sankryžoje. Jis apima 72 000 kv. m komercinės paskirties nuomojamų patalpų (60 000 kv.m. – prekybos plotas ir 10 000 kv.m. – pramogų kompleksas) ir 2500 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Čia įsikūrę didžiausia Kaune statybinių medžiagų bei namų apyvokos prekių parduotuvė „Senukai”, „Rimi Hypermarket“,  pramogų kompleksas ir daugiau nei 110 įvairių parduotuvių, jungiančių prekybos alėją. Pramogų kompleksą sudaro daugiaekranis daugiau nei 1000 vietų kino teatras, 10 skirtingų restoranų, 12 takelių boulingas bei vienintelė Kaune lazerių erdvė.

Papildoma informacija:

Žydrė Kiedait

RSVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.mega.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.