Siunčiami duomenys...

 

UAB „Fauga“ 2007 m. I ketvirtį 25 proc. padidino įmonės apyvartą ir plečia rinkos dalį

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 16, 11:52

Pranešimas spaudai

2007 m. gegužės 16 d., Vilnius

Per 2007 m. pirmą ketvirtį, lyginant su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, „Faugos" pardavimai augo 25 proc. Tokio augimo priežastis yra padidėję įmonės pardavimai Lietuvoje ir ypač išaugęs eksportas, kuris bendrai augo net 116 proc.

Įmonės vadovų vertinimu, tokio eksporto augimą labiausiai lėmė sėkmingas „Faugos" atstovų Pabaltijo šalyse darbas. Lyginant su 2006m I ketvirčiu, eksportas į Latviją ir Estiją išaugo beveik 3 kartus. Praėjusių metų pirmą ketvirtį eksporto dalis „Faugos“ apyvartoje sudarė 17 proc., o šiuo metu siekia 33 proc. Sėkmingas atstovų užsienyje darbas didele dalimi taip pat lėmė ir sprendimą didinti langų bei vartų gamybos pajėgumus.

Pasak „Faugos” marketingo direktorius Arvydo Gavėnavičiaus, atstovų tinklas Pabaltijo šalyse (įmonių skaičius) išliko beveik toks pat, tačiau praėjusių metų pirmasis ketvirtis buvo tik pati bendradarbiavimo pradžia, kurio potencialas atsiskleidžia dabar. “Dauguma atstovų, įvertindami mūsų gaminių kokybę, taip pat planuoja didinti savo pardavimo taškų skaičių, o tai padeda sėkmingai augti tiek UAB “Fauga”, tiek mūsų klientams”, - teigia A. Gavėnavičius.

Šiuo metu UAB „Fauga“ plečia gamybos pajėgumus ir stato naują stiklo paketų gamyklą Mažeikiuose.  Įmonės vadovas išreiškė viltį, kad tokiu būdu pavyks dar labiau padidinti rinkos dalį ir Lietuvoje ir Pabaltijo šalyse. „Fauga“ atliktais skaičiavimais, įmonė yra didžiausia Lietuvos plastikinių langų eksportuotoja Latvijoje.  

Apie UAB „Fauga“:

1993 metais veiklą pradėjusi UAB „Fauga“ buvo pirmoji modernių pakeliamų garažo vartų importuotoja ir tiekėja Lietuvoje bei viena pirmųjų plastikinių langų gamintojų.  Šiuo metu bendrovė „Fauga“ turi plačiausią nuosavą langų, vartų ir durų prekybos tinklą Lietuvoje ir filialus Latvijoje bei Ukrainoje ir yra viena didžiausių plastikinių langų gamintoja.

Bendrovė „Fauga“ atstovauja vieną didžiausių Vakarų Europos garažo vartų gamintoją „Novoferm GmbH“. Be to, jau penkerius metus nuosavame „Faugos“ ceche iš vokiškų medžiagų, naudojant kompanijos „Novoferm“ technologiją, renkami garažo vartai „Termo“.

Šiuo metu „Faugos“ įmonių grupėje dirba 410 žmonių.

Rita Bačinskienė

marketingo vadybininkė

„altinis: www.fauga.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.