Siunčiami duomenys...

 

NIC erdvėje inžinerijos ir mados sintezė

  • Vakarai LT
  • 2007, gegužės 28, 15:24

Pranešimas žiniasklaidai

2007 m. gegužė 28 d.

Klaipėdoje, šalia naujosios perkėlos, gegužės 24 dieną duris atvėrė naujas 4500 kvadratinių metrų ploto Namo inžinerijos ir interjero centras NIC, kuris įsikūrė strategiškai patrauklioje miesto vietoje, šalia senamiesčio, vienoje iš pagrindinių ir judriausių Klaipėdos gatvių — Minijos gatvės pradžioje. Tai — saloninės prekybos centras, kuriame dirbs 18 įmonių ir atstovybių. Vienoje vietoje bus galima įsigyti platų spektrą aukštos kokybės medžiagų, įrangos, prietaisų ir paslaugų, reikalingų būsto įrengimui. Maždaug pusę pastato ploto užima nuolatiniai partneriai prekiaujantys šildymo, vėdinimo ir kondicionavimo sistemomis, santechnikos įrengimais bei apdailos medžiagomis.

Kaip teigė, UAB „Vilpros investicija“ vykdantysis direktorius A. Vėgėlė, naujajame NIC išsamią ir profesionalią informaciją bei paslaugas pagal savo poreikius galės surasti visi – ir profesionalai, ir individualūs klientai.

Išsiskirs fasado forma

Klaipėdos centro išskirtinis bruožas — čia bus ne tik prekiaujama, bet teikiamos ir projektavimo bei dizaino paslaugos. Namo inžinerijos ir interjero centre įrengtoje 50 vietų konferencijų salėje įsikurs savotiškas specialistų švietimo centras, kuriame projektuotojai — konstruktoriai bei kiti inžinerijos ir interjero specialistai bus supažindinami su savo srities naujovėmis, rengiami mokymai įrenginių montuotojams, skaitomos paskaitos interjero kūrėjams bei  ruošiamos parodos ir pristatomi projektai visada laukiamiems klientams.

NIC pastato išskirtinumą paryškina įdomi viršutinio aukšto fasado forma, kuri smailiu kampu pabrėžia pastato šiuolaikiškumą ir modernumą.  NIC Klaipėdoje pastato idėjos autorius Saulius Stripinis šį projektą sukūrė per rekordiškai trumpą laiką. Architekto pradėtą darbą tęsė architektas S. Lukšas. „Klaipėdos dizaino centro“ vidaus interjero architektas A. Klimas džiaugėsi, kad projektuojant pastatą bei kuriant jo interjerą buvo drąsiai įgyvendinamos šiuolaikinės idėjos. A. Klimas tikisi, kad NIC Klaipėdoje interjero ir architektūros pavyzdys paskatins drąsiau eksperimentuoti ir naujų idėjų ieškoti ir klientą. 

Į naują pastatą bendrovė "Vilpros investicija" investavo apie 9  milijonus litų. Tai antras tokio pobūdžio centras Lietuvoje.

Po vargų – tik geri įspūdžiai

NIC tinklą valdančios bendrovės "Vilpros investicija" duomenimis,  iki tol kitose vietose veikusios įmonės, prieš du metus pradėjus veiklą  Kauno NIC centre, pirmaisiais veiklos metais padidino savo apyvartą iki 60 procentų. Sulaukta sinergijos efekto, atsiradusio subūrus po vienu stogu panašaus profilio, bet nekonkuruojančias, o viena kitą papildančias įmones. NIC prekinio ženklo centrą šiemet taip pat numatoma atidaryti Šiauliuose. Jau projektuojami tokie centrai Utenoje, Panevėžyje. Tinklo plėtra planuojama baigti 2009 metais Vilniuje. Visus šešis miestus apimančio projekto vertė — daugiau kaip 80 mln. litų.

„Reikia nemažai pasistengti, ne vienas duris varstyti, kad įgyvendintum idėją ir viskas būtų nepriekaištinga. Iš pradžių kreditoriai atsargiai žiūrėjo į tokio centro kūrimą, manė, kad rizikuoja, o dabar mato - tai perspektyvu. Mes tikėjome nuo pat pradžių. Kaip sakoma: Tikėk pats – ir kiti tavimi patikės. O po visų vargų, kai matai rezultatą – lieka tik geri prisiminimai.“  - kalbėjo A. Vegėlė.

Pasiektas Lietuvos rekordas

NIC atidarymo svečiams gražaus reginio ir linksmos nuotaikos netrūko nuo pat vakaro pradžios. Atvykusius į renginį svečius pasitiko ir jiems eismą reguliavo linksmasis policininkas, o prie NIC įėjimo, papuošto didelėmis gėlių puokštėmis bei deglais, svečius sveikino mimai, ranką spaudė pats NIC direktorius R. Kudarauskas. Naujose patalpose skambėjo ir jaukią atmosferą kūrė fortepijono ir saksofono muzika, kraują kaitino aistringas „Žuvėdros“ šokėjų poros šokis.

Vakarui įsibėgėjus, vakaro viešnios galėjo pasigrožėti „Vilko kailiniai“ kailių gaminiais, o ponai - kolekcijos „Laukinė gamta“ (bikini iš kailio gabaliukų) demonstravimu. Magijos Teatras „DiArchy“ visus stulbino savo pasirodymu.

 Renginio kulminacija tapo Modesto Vasiliausko sukurta rekordinė suknelė. Tai suknelė, sukurta iš 1180 jūrinių kriauklyčių ir 1 metalinės kriauklės. Visi vakaro svečiai tapo šio rekordo liudininkais. Dizaineris Modestas Vasiliauskas kūrė dar penkias originalias sukneles iš detalių, naudojamų namo inžinerijoje, interjere ir dekore. Suknelių modeliams buvo panaudoti santechniniai elementai, instrumentai skirti židiniams valyti, keramikinės plytelės, šviestuvai, tapetai ir gyvos gėlės.

NIC vadovai žada, kad suknelė pretenduojanti agentūros „Factum” būti įrašyta į Lietuvos rekordų knygą, bus eksponuojama NIC centre Klaipėdoje ir ją galės pamatyti visi klientai ir pirkėjai.

NIC atidarymą vainikavo ugnies šou ir fejerverkai.

„altinis: www.nicentras.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.