Siunčiami duomenys...

 

Didžiausias Lietuvoje tortas prilygsta 15 aukštų namui

  • Vakarai LT
  • 2007, birželio 04, 11:00

Pranešimas žiniasklaidai

2007 06 04

Minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 2 d., prekybos ir laisvalaikio centre „MEGA“ buvo pasiektas naujas Lietuvos rekordas – iškeptas  didžiausias Lietuvoje tortas. Vieno meto trylikos centimetrų pločio ir 36- ių metrų ilgio rekordinį skanėstą užfiksavo agentūra „Factum“. Savo ilgiu 15 aukštų namo aukščiui prilygstantis tortas bus įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą.

Tortas rekordininkas svėrė maždaug tiek, kiek sveria vidutinis vienatūris automobilis – daugiau kaip 1620 kilogramų. Vien šio įspūdingo kepinio dekoracijų – pasakų personažų – masė siekė 200 kilogramų. O skanėstui kepti sunaudota gausybė įvairių produktų:  600 kilogramų cukraus, 240 kilogramų grietinėlės ir tiek pat sutirštinto pieno, daugiau nei 300 kilogramų sviesto, 8300 kiaušinių.

Saldžiausiam rekordui kepti pasitelktos didžiulės profesionalų pajėgos – 40 konditerių. Pagrindinis gamybos etapas vyko „Alkavos“ konditerijos fabrike ir truko 5 paras, kai tuo tarpu tradiciniam tortui iškepti tereikia vos poros valandų. Rekordo fiksavimo dieną tortas buvo atvežtas į PLC „MEGA“. Čia jis tris valandas buvo puošiamas ir ruošiamas pristatyti.

Kol tortas buvo baigiamas ruošti, šalia prekybos ir laisvalaikio centro „MEGA“ vyko teatralizuota pasaka-koncertas, apie balionų fėją, pildančią vaikų norus. Koncerte dalyvavo magų trupė „Di Archi“, „Dangaus 2“ dalyviai, vaikų kolektyvai.

„Pasakų tema pasirinkta, nes šį renginį ir rekordinio dydžio tortą skyrėme vaikams. Pasaka ir saldumynai – tai du dalykai, kurie siejami su vaikyste. Norime, kad vaikams skirtą dieną jie būtų laimingi ir neprarastų tikėjimo, jog svajonės pildosi. Juk pasakoje nėra jokių ribų,“ – sakė PLC „MEGA“ rinkodaros direktorius Dainius Kalina.

Teatralizuoto vaidinimo dalimi tapo didžiausio torto rekordo fiksavimas. Agentūros „Factum“ atstovams paskelbus rekordą, kepiniu buvo vaišinami visi šventės dalyviai ir PLC „MEGA“ lankytojai.

Didžiausio Lietuvos torto rekordas yra 5 – asis PLC „MEGA“ organizuotas Lietuvos rekordas. Iki šiol čia buvo užregistruoti didžiausio Lietuvos akvariumo, didžiausios vaisių mozaikos rekordai, pasiekti ilgiausio pirkimo kvito ir didžiausio Velykinio margučio rekordai.

Apie PLC „MEGA“

PLC „MEGA“ – vienas didžiausių Lietuvoje prekybos ir laisvalaikio centrų, įsikūręs Kaune, automagistralių Vilnius – Klaipėda ir Via Baltica sankryžoje. Jis apima 72 000 kv. m. komercinės paskirties nuomojamų patalpų (62 000 kv.m. – prekybos plotas ir 10 000 kv.m. – pramogų kompleksas) ir 2500 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Čia įsikūrę didžiausia Kaune statybinių medžiagų bei namų apyvokos prekių parduotuvė „Senukai”, „Rimi Hypermarket“,  pramogų kompleksas ir daugiau nei 110 įvairių parduotuvių, jungiančių prekybos alėją. Pramogų kompleksą sudaro daugiaekranis daugiau nei 1000 vietų kino teatras, 10 skirtingų restoranų, 12 takelių boulingas bei vienintelė Kaune lazerių erdvė.

Žydrė Kiedaitė

RSVA „Baltic Media Partners“

„altinis: www.mega.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.