Siunčiami duomenys...

 

Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje iškils naujas geležinkelio punktas

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 09, 09:22

Pranešimas žiniasklaidai

2007 liepos 9 d.

Lietuvos pasienyje su Baltarusija bus atidarytas naujas Stasylų (Šalčininkų) geležinkelio kontrolės punktas. Skirtas daugiausia keleiviniam transportui, jis ne tik pagerins susisiekimą su rytine kaimyne, bet ir padės užtikrinti išorinių ES sienų saugumą.

Stasylų (Šalčininkų) punkto įrengimas kainuos apie 70 mln. litų. Projektą iki 2009 metų balandžio įgyvendins viešąjį konkursą laimėjusi statybų įmonė “Skala” kartu su partnerėmis elektroninių inžinerinių sprendimų bendrove “Fima”, įmonėmis „Vitras“ bei „Neiluva“.

Naujasis patikros punktas statomas Pasienio kontrolės punktų direkcijos užsakymu ir bus skirtas užtikrinti ES sieną kertančių asmenų pasų kontrolę bei vykdyti išankstinę krovininių traukinių kontrolę. Į Rytus iš Lietuvos traukinių eismas vyks dviem kryptimis: per Kenos punktą – Minsko ir Maskvos link, o per Stasylas – Ukrainos link.

Naują punktą bei kelius pastatys ir įrengs generaliniu rangovu pasirinkta statybų bendrovė „Skala“. „Fima“ už 24,7 mln. litų įdiegs mikroprocesorinę eismo valdymo sistemą, modernizuos ir praplės ryšių sistemas, įrengs apsaugos sprendimus.

5,5 km ilgio ruože nuo Stasylų (Šalčininkų) punkto iki Valstybės sienos numatyta įrengti 170 fiksuotų, bei 25 valdomas kameras. Jų transliuojamą vaizdą ištisą parą fiksuos 28 skaitmeniniai vaizdo įrašymo įrenginiai.

„Įrengiant Stasylų (Šalčininkų) pasienio punktą bus įgyvendintas vienas stambiausių savo darbų apimti ir verte apsaugos projektų Lietuvoje. Jis svarbus ir tuo, kad Lietuva sustiprins išorinės ES sienos apsaugą, ko reikalauja Šengeno sutarties sąlygos“, - sako „Fima“ Projektų vykdymo skyriaus direktorius Artūras Šuliauskas.

Panašų, nors ir kiek mažesnės apimties apsaugos projektą „Fima“ yra įgyvendinusi ir kitame pasienio su Baltarusija geležinkelio pasienio patikros punkte – Kenoje. Laimėjusi Valstybės sienos apsaugos tarnybos skelbtą konkursą, iki šių metų rudens bendrovė dar 12-oje pasienio kontrolės punktų įrengs naujoviškas apsaugos ir vaizdo stebėjimo sistemos.

Apie UAB „Fima“

Elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje – bendrovė „Fima“ – teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui. 2006 metais bendrovės pajamos siekė 98 mln. litų ir buvo 48 proc. didesnės nei 2005-aisiais.

1992 metais įkurta bendrovė per 15 veiklos metų jau įgyvendino keletą tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra „Fimos“ klientai.

Bendrovė, kurioje dirba 320 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.

„Fima“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigusi filialus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2006 metų pabaigoje bendrovė įsteigė dukterinę įmonę Latvijoje. „Fima“ yra oficiali plačiai žinomų užsienio kompanijų, tokių kaip „Avaya“, „Lucent technologies“,„Bosch“,„IBM“, „HP“ ir kitų bendrovių partnerė.

Žilvinas Bružas

RSVA „Baltic Media Partners“

projektų vadovas

Jurgita Bukauskaitė

UAB „FIMA“

marketingo vadovė

„altinis: www.fima.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.