Siunčiami duomenys...

 

„ŽIA valda real estate“: Klaipėdos nekilnojamojo turto rinka itin perspektyvi

  • Vakarai LT
  • 2007, liepos 11, 09:53

Pranešimas žiniasklaidai

2007 07 11

Viena sparčiausiai augančių šalies nekilnojamojo turto agentūrų „ŽIA valda real estate“ pradeda veiklą Klaipėdos regione. Pasak agentūros specialistų, uostamiesčio nekilnojamojo turto rinka vystosi sparčiai ir atskirais rodikliais jau lenkia iki šiol pirmavusią sostinę. Vienas tokių – didesnė naujų projektų pasiūla.

„Klaipėdoje nekilnojamojo turto kainos šiuo metu beveik tokios pat, kaip Vilniuje, ir net pusantro karto didesnės negu Kaune. Pagal individualiųjų namų statybos apimtis 1000 gyventojų, uostamiestis beveik nenusileidžia Vilniaus tendencijoms. Sostinėje 1000 gyventojų tenka maždaug 1,5, o Klaipėdoje 1,2 namo, kurių vidutinis plotas yra apie 170 kv.m”, - sako „ŽIA valda real estate“ Klaipėdos skyriaus vadovas Paulius Jonavičius.    

Klaipėdos „ŽIA valda real estate“ padalinys dirbs visame Klaipėdos regione ir pajūryje. Visą informaciją apie nekilojamojo turto rinką ar paslaugas šiame regione bus galima gauti agentūroje veikiančios IP telefonijos pagalba. Vieninga skambučių centro sistema „ŽIA valda real estate“ įdiegta praėjusį mėnesį. Ji leidžia pigiau, paprasčiau ir greičiau gauti informaciją nepriklausomai nuo vietos, iš kurios skambinama.

Pasak P.Jonavičiaus, nekilnojamojo turto agentūra Klaipėdoje dirbs su Lietuvos ir užsienio fiziniais bei juridiniais asmenimis. Agentūroje bus galima užsisakyti visas nekilnojamojo turto paslaugas - nuo tarpininkavimo, vertinimo ar projektų valdymo iki geodezinių matavimų ar nekilnojamojo turto objekto rinkodaros strategijos sukūrimo. „ŽIA valda real estate“ Klaipėdos padalinys veiks pagal išskirtinę nekilnojamojo turto agentūros klientų aptarnavimo sistemą, kai visos paslaugos teikiamos vieno langelio principu.

„Klaipėdoje nekilnojamojo turto plėtra vykdoma darniai – netoli miesto centro statomi nauji kvartalai, kyla tikrieji dangoraižiai, nes leidžiamas pastatų aukštingumas čia didesnis negu Vilniuje. Pabaigus Gandrališkių, Šarlotės ir kitus gyvenamuosius uostamiesčio kvartalus, juose bus pastatyti 30/35 aukštų bokštai, kai tuo tarpu sostinėje aukščiausias gyvenamosios paskirties pastatas yra tik 27 aukštų“, – sako „ŽIA valda real estate“ atstovas.

Pasak P.Jonavičiaus, Klaipėdos regionas taip pat išsiskiria pirkėjams siūlomų naujų ir ypač didelių megaprojektų gausa. O šalies uostamiesčio gyventojai, palyginti su kitų didžiųjų miestų gyventojais, ypač vertina mūrinius ir naujos statybos namus.

„ŽIA valda real estate“ specialistai prognozuoja, kad šiais metais nekilnojamojo turto kainos Klaipėdoje vidutiniškai jau padidėjo 10-18 proc. Šiuo metu būstas su daline apdaila naujos statybos name Klaipėdoje vidutiniškai kainuoja 5.000 – 7.000 Lt/kv.m, už senos statybos butus Klaipėdos miegamuosiuose rajonuose prašoma 4.300 – 5.400 Lt/kv.m. Individualūs namai maždaug 7 min. kelio atstumu nuo miesto centro kainuoja apie 750.000 Lt, žemės sklypai tokiu pat atstumu – 15.000 – 25.000 Lt/a.

„ŽIA valda real estate“ padalinys Klaipėdoje – antrasis nekilnojamojo turto agentūros biuras ne Vilniuje. Kovo mėnesį agentūra pradėjo veiklą Kaune. Iki metų pabaigos „ŽIA valda real estate“ dar planuoja atidaryti biurus Alytuje, Druskininkuose ir Šiauliuose.

Apie „ŽIA valda real estate“

Viena didžiausių nekilnojamojo turto kompanijų UAB „ŽIA valda real estate“ 2006 metais sudarė sandorių už 536,13 mln. litų, tai 5,4 karto daugiau nei 2005-aisiais. Praėjusių metų bendrovės apyvarta buvo 1,1 mln. litų. Bendrovės klientai – per 1000 Lietuvos ir užsienio fizinių ir juridinių subjektų. Agentūra dirba ketvirtus metus ir teikia visas nekilnojamojo turto paslaugas. 

Rita Norutienė,

„Baltic Media Partners“ projektų vadovė

Paulius Jonavičius

„ŽIA valda real estate“ Klaipėdos filialo vadovas

„altinis: www.ziareal.lt

Įrašykite savo komentarą:

Pasiliekame teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, pasirašytus kito asmens vardu, pažeidžiančius įstatymus, reklaminius, kurstančius nelegaliems veiksmams komentarus. Privalome specialiosioms Lietuvos tarnyboms pateikti duomenis apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorius. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.